mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Pre-Departure avond op 26 mei bereidt HZ-studenten en ouders voor op internationaal avontuur

Een reactie plaatsen

Vlissingen – Op donderdag 26 mei organiseert het International Office van de HZ een Pre-Departure avond voor ruim 300 studenten die volgend studiejaar een semester in het buitenland gaan studeren of stage lopen. Tijdens de avond ontvangen zij en hun ouders uitgebreide informatie over praktische zaken. HZ-studenten die reeds naar het buitenland zijn geweest delen hun ervaringen met de nieuwe lichting. De bijeenkomst begint om 19.00 uur op de locatie Edisonweg 4.

Goed voorbereid naar het buitenland

In 2016-2017 gaan meer dan 300 HZ-studenten naar het buitenland voor een studie of stage. Om deze studenten goed voor te bereiden op hun internationale avontuur, organiseert de HZ sinds 10 jaar een Pre-Departure avond. Ieder jaar is deze avond een groot succes; niet alleen de studenten maar ook hun ouders stellen het op prijs om vóór het vertrek naar het buitenland alle belangrijke zaken nog eens de revue te laten passeren.

Praktische informatie

Tijdens de Pre-Departure avond krijgen studenten die volgend jaar naar het buitenland gaan in het kader van hun studie en stage, samen met hun ouders informatie over praktische zaken als: de goedkeuring van de vakken, aanvraag van beurzen, veiligheid, verzekering en tips over studiefinanciering.

Uitwisselen van ervaringen

Studenten die al eerder een studie of stage in het buitenland hebben gevolgd, zijn ook aanwezig. Zij delen hun ervaringen en geven tips en advies. Ouders kunnen dan ook direct vragen aan hen stellen. Ook zijn buitenlandse studenten aanwezig die momenteel als uitwisselingsstudent studeren aan HZ. Zij geven een beeld wat de HZ-studenten kunnen verwachten bij hun thuisinstelling.
HZ logo
Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s