mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

ZMf en Zeeuwind organiseren wedstrijd

Een reactie plaatsen

27 verenigingen maken kans op gratis zonnepanelen

27 Verenigingen in Zeeland doen mee aan de wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’. Zij maken kans op gratis zonnepanelen voor het clubgebouw. De wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’ wordt georganiseerd door de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) en Zeeuwind.

zonnepaneel

Tot en met 10 juni kan iedereen stemmen op een van de verenigingen via de website http://www.hetzoneffect.nl. De vereniging met de meeste stemmen ontvangt van Saman Groep uit Zierikzee een gratis set van tien zonnepanelen, inclusief omvormer en montage. De vereniging die de meest ludieke actie verzint om stemmen te werven, wint de originaliteitsprijs en verdient daarmee ook zo’n set. Daarnaast kan een vereniging extra stemmen winnen als leden van de vereniging binnen de actieperiode van Het Zon Effect zonnepanelen aanschaffen. Per lid levert dit 100 extra stemmen op.

Deze zomer maken de ZMf en Zeeuwind de twee winnende verenigingen publiekelijk bekend en is de feestelijke prijsuitreiking.

De verenigingen doen mee aan de wedstrijd om diverse redenen. Bijvoorbeeld omdat zij met zonnepanelen kosten willen besparen. Stichting de Leutfabriek in Sas van Gent: ‘Het geld wat hiermee bespaard wordt, kan dan in het verdere onderhoud en opknappen van het gebouw worden gestoken.’

Andere verenigingen doen mee om het milieu minder te belasten, zoals de Eerste Zeeuwse Rugby Club Oemoemenoe in Middelburg: ‘Wij hebben een aanpassing gedaan in de douches om zo het energie- en waterverbruik te verminderen. We proberen zo bewust als mogelijk om te gaan met energieverbruik, zo hebben we ook nieuwe koeling aangeschaft met een laag energieverbruik. De CV-ketel is toe aan vervanging en we vinden dat we ons moeten beraden op een andere manier van energie verkrijgen; zonnepanelen zijn daar een prachtige manier voor. We willen investeren in onze toekomst, in de jeugd, in het gebouw, in het milieu, zodat we nog jaren kunnen genieten van een warme douche na de rugbywedstrijd, zonder daarbij het milieu onnodig te belasten!’

ZonEffect_payoff_RGB

De wedstrijd ‘Zet je vereniging in het zonnetje’ maakt onderdeel uit van de gezamenlijke inkoopactie Het Zon Effect van de ZMf en Zeeuwind. Via deze gezamenlijke inkoopactie kunnen particulieren tegen een zeer scherp tarief zonnepanelen op hun dak krijgen. Alle informatie hierover is te vinden op http://www.hetzoneffect.nl. De inschrijving voor de zonnepanelen loopt tot 10 juni 2016.

 

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s