Blues bie Baarends komt terug #goes

Er staat op zaterdag 30 maart 2024 weer eens een nieuwe editie van Blues bie Baarends op de rol. Eenmansband Peetman Wisse en de oude rotten van Blues Division staan die avond op het podium in het prachtige café Baarends aan de Voorstad in Goes. Een derde act is onzeker vanwege een blessure van een van de bandleden.

In 2019 werd al twee keer een vergelijkbare bluesavond gehouden, die qua sfeer aan de legendarische ODP-avonden herinnerden. De pandemie gooide daarna op bekende wijze roet in het eten, maar inmiddels vinden de initiatiefnemers het tijd voor een nieuwe editie.


Peetman Wisse (foto) uit Middelburg speelde jarenlang als bassist in tal van Zeeuwse bands, voordat hij besloot gitaarlessen te nemen bij Rene Koole, de bekende Zeeuwse gitaarvirtuoos. Daar rolde een flink aantal nummers uit, waarin Peetman’s liefde voor countryblues, rock ’n roll en The Rolling Stones onmiskenbaar zijn. Hij speelt covers van onder meer Muddy Waters, Johnny Cash, Elvis en uiteraard The Rolling Stones.

Komst van Blues Machine is onzeker

Blues Division is een nieuwe band met oude rotten uit de Zeeuwse muziekscene. Zanger en bluesharpspeler is Johan Valkier, pianist Goesenaar Kees Welleman, basgitarist Ger van Schilt, drummer Peter van der Poel en (slide-)gitarist is Peter Urbanus, tevens bedenker van deze avonden in café Baarends. De afsluitende act Mr Fire & The Mighty Blues Machine is onzeker wegens een blessure van een van de bandleden. Maar we maken er hoe dan ook een leuke avond van.

De entree is gratis, maar een kleine bijdrage van het publiek is zeer welkom. Aanvang 20 uur.

Gepubliceerd door keesamigo

Ik woon in Zeeland

Plaats een reactie