mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Ga mee met de thematour ‘Duurzaam monument’ in #Middelburg

Een reactie plaatsen

Voor huiseigenaren die zich willen verdiepen in duurzaam wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route nu thematours. In Middelburg is donderdag 2 juni de thematour ‘Duurzaam monument’. Familie Thomaes-Boerbooms geeft een rondleiding in hun woning en deelt haar ervaring met duurzaam renoveren. Naast deze tour in Middelburg vinden er in mei en juni nog tientallen andere tours in Nederland plaats. Deze tours zijn een aanvulling op de Nationale Duurzame Huizen Route in november. Tijdens een thematour bezoekt een groep van gemiddeld twaalf geïnteresseerden een woning aan de hand van een specifiek thema.

thematour 2 juni 2016

De woning van familie Thomaes-Boerbooms was ooit een pakhuis maar is geheel gerenoveerd en verduurzaamd. Tijdens de rondleiding delen de huiseigenaren hun ervaringen en opgedane kennis. Bezoekers kunnen tijdens deze tour ontdekken hoe de woning energiezuinig is gemaakt met slimme duurzame toepassingen. De thematour ‘Duurzaam monument’ vindt plaats op donderdag 2 juni om 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op http://www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Nederland

“Het enthousiaste verhaal van een huiseigenaar sluit goed aan bij de vragen van de bezoekers. Juist in een woning ga je de samenhang van de verschillende mogelijkheden pas goed begrijpen. Ook de uitwisseling binnen de groep geïnteresseerden is waardevol; dit gaat ook door na de tour”, aldus organisator Gerard Simon. Door het gevarieerde aanbod van thematours overal in Nederland kunnen bezoekers zich verder verdiepen in specifieke maatregelen of concepten. De thema’s variëren van zonnepanelen, energieneutraal renoveren, een warmtepomp in een bestaande woning, het gebruik van natuurlijke materialen, etc.

Thema aangeven

Huiseigenaren die behoefte hebben aan specifieke informatie kunnen dat op de website aangeven. Als er in een gemeente of regio voldoende interesse is in een bepaald thema, wordt er een tour georganiseerd. Dit gebeurt in samenwerking met huiseigenaren waarvan de woning op de website staat.

Volgende editie Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en 12 november. Naast de openstelling van de huizen is het mogelijk om het hele jaar door via de website vragen aan deelnemende huiseigenaren te stellen. Hiermee zijn de goede voorbeelden voor iedereen het hele jaar door bereikbaar.

nat duurzame huizenroute

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s