Schilderij “Gezicht op Hulst” terug in Hulst

Het schilderij van Cornelis de Vos arriveert op 23 juli terug in Hulst.

Het schilderij “Gezicht op Hulst” komt op woensdag 23 juli 2014 terug naar Hulst. Het schilderij van Cornelis de Vos was sinds april 2014 uitgeleend aan het Zentrum für Kunst und Medientechnologie in het Duitse Karlsruhe.

GezichtopHulst

“Gezicht op Hulst” maakte daar onderdeel uit van de tentoonstelling over “Mapping Spaces. Networks of knowledge in the Landscape art of the 17th Century”. Het was een expositie over hoe in de 17e eeuw de stad werd voorgesteld in het landschap. Nieuw was toen dat gebruik kon worden gemaakt van de inzichten in de landmeetkunde en het perspectief. Vaak was dan het resultaat een vogelvlucht-aanzicht op een stad met op de voorgrond in normaal aanzicht een groep personen of een tafereel.  Het schilderij van Cornelis de Vos is ook een schilderij in die lijn.  Het schilderij is olieverf op linnen en dateert uit 1628. In december 1993 werd het volledig gerestaureerd.

 

Op woensdag 23 juli 2014 wordt het schilderij rond het middaguur weer terug gehangen op haar vaste plaats in de raadzaal van het stadhuis te Hulst.

 

http://www.gemeentehulst.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s