Omroep Zeeland gaat verhuizen binnen #Vlissingen

Omroep Zeeland, de publieke omroep van de provincie, gaat verhuizen naar een nieuwe locatie binnen de gemeente Vlissingen, aan de Prins Hendrikweg op de Kenniswerf. Het mediabedrijf is nu gevestigd in Oost-Souburg. De omroep heeft overeenstemming bereikt met vastgoedontwikkelaar Kennedy West uit Hulst, de eigenaar van het terrein bij de Keersluisbrug waar voorheen Rijkswaterstaat was gevestigd. Kennedy West gaat het terrein opnieuw ontwikkelen onder de naam “Hendrik Dock”.

“Het is voor ons een droom die uitkomt”

In de te ontwikkelen gebouwen is naast de ruimtes voor de omroep ook ruimte voor bedrijven en horeca voorzien. Volgens directeur Mike Ackermans van de omroep is de organisatie opgetogen over zowel locatie als het ontwerp van de nieuwbouw. “Het is voor ons een droom die uitkomt. We zien de Kenniswerf als de dynamische groeilocatie van Vlissingen, waar de toekomst van deze gemeente én de provincie verder gestalte gaat krijgen. Naast hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen, jonge groeibedrijven, naast het Scheldekwartier waar ook zoveel gebeurt én dicht bij het centrum en de Westerschelde. Hier verandert zoveel de komende tijd, en dat past bij ons want ook Omroep Zeeland gaat verder met moderniseren om de Zeeuwen optimaal van informatie, nieuws en programma’s te voorzien”.

Ontwikkelaar Kennedy West is blij met Omroep Zeeland als eerste en prominente huurder van de te realiseren nieuwbouw. “Voor elke vastgoedontwikkelaar is een instelling als de omroep een erg aantrekkelijke partij om in mee in zee te gaan”, zegt directeur Ivo Mattheeuws van Kennedy West. “Wij hebben geïnvesteerd in deze locatie omdat het een prachtige en centrale plek is in een bijzondere omgeving. De gemeente Vlissingen heeft voor zowel de Kenniswerf als het Scheldekwartier al veel plannen gerealiseerd en er komen er nog meer. Wij hebben fijn en positief overleg met de gemeente over onze plannen voor deze locatie die daarbij passen. Zo praten we met hen, de Provincie en naastgelegen watersportvereniging over de creatie van een aangenaam openbaar wandelgebied op Hendrick Dock.” Kennedy West heeft voor de locatie “Hendrik Dock” onder andere een hotel beoogd in een bouwvolume aan de zuidkant. “We werken druk aan de invulling daarvan”, aldus Mattheeuws. “Voor het gebouw waar de omroep in komt zijn er nog meer bestemmingen en huurders. Er is nog circa 2000 m2 beschikbaar.”


Kennedy West wil de nieuwbouw in 2026 gerealiseerd hebben en kunnen openen voor de omroep en andere nieuwe huurders.

Gepubliceerd door keesamigo

Ik woon in Zeeland

Plaats een reactie