SOB FM, Streekomroep de Bevelanden nu ook op 105 FM

Na een voorbereiding van maanden is maandag 23 december omstreeks 13:45 uur de FM-zender van Streekomroep de Bevelanden aangezet. De omroep die de laatste witte vlek op de Zeeuwse omroepkaart vult, is nu ook via de FM te beluisteren op 105 mhz.

tv toren SOB

In juni werd de omroep welke ontstaan is uit Ziekenomroep Radio Nomen Nescio de Bevelanden, internetzender BX Radio en Radio Reimerswaal, door het Commissariaat voor de Media aangewezen als publieke lokale media instelling voor Noord-, en Zuid-Beveland. Het Commissariaat volgde met de aanwijzing het positieve advies wat door de 5 Bevelandse gemeenten in januari was afgegeven.

Antenne

Dat de omroep nu pas gebruik kan maken van een eigen FM-zender heeft te maken met een technische vergunning welke afgegeven wordt door het Agentschap Telecom. De criteria hiervoor zijn samen met Broadcast Partners in Terneuzen opgesteld en ingediend. De afgifte van de vergunning liep vertraging op door onduidelijkheden over de exacte hoogte van de antenne welke gebruikt wordt voor de uitzendingen. Daarnaast week de antenne af in vergelijking met de standaard antenne in gebruik bij haast alle radiozenders, een zogeheten dipool antenne. De omroep moest wachten op dispensatie om de antenne welke horizontaal-verticaal polariserend is te mogen gebruiken. Uiteindelijk werd in oktober de vergunning mondeling toegezegd. Deze werd vorige week ontvangen bij Streekomroep de Bevelanden alsook zenderleverancier Broadcast Partners. Koortsachtig werd gewerkt om de zender voor Kerstmis nog op FM te krijgen.

De radiozender van de omroep is 24 uur per dag te beluisteren via 105,0 mhz. De omroep is per mail te bereiken via info@sobfm.nl

SOB studio

Zie ook http://streekomroepdebevelanden.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s