#Adrz zet grote stap in digitale uitwisseling medische gegevens

Nieuw elektronisch patiëntendossier en meer functies in Mijn Adrz

Op vrijdag 13 december neemt Adrz een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik. Een belangrijke stap in het realiseren van digitale gegevensinzage en -uitwisseling binnen en buiten de regio. De overgang betekent een uitgebreider elektronisch patiëntendossier (EPD) en meer functionaliteiten voor patiënten in Mijn Adrz.

Sneller en veiliger

Met het nieuwe EPD is Adrz in staat sneller en veiliger digitaal te communiceren over de verleende zorg. Binnen het ziekenhuis, maar ook daarbuiten met de patiënt en andere ziekenhuizen of zorgverleners. In het nieuwe EPD wordt informatie over de verleende zorg op een eenduidige manier geregistreerd. Hierdoor is gegevensuitwisseling met andere systemen mogelijk. Dit eenduidig registreren van zorginformatie is de komende jaren een speerpunt van het overheidsbeleid. Met het nieuwe EPD sluiten we aan bij de top van Nederland.

Voordelen voor de patiënt

Door inzage in de eigen medische gegevens via Mijn Adrz kunnen patiënten zich goed voorbereiden op gesprekken met hun arts. Naast het inzien van informatie kunnen patiënten via het nieuwe Mijn Adrz ook communiceren met de behandelend specialist of apotheker. Zij kunnen bijvoorbeeld medische vragenlijsten invullen, contact hebben met de medisch specialist via een e-consult of medicijnen aanvragen bij de apotheker. Door het digitaal uitwisselen van gegevens zijn alle zorgverleners die betrokken zijn bij het zorgtraject van de patiënt, binnen en buiten het ziekenhuis, beter geïnformeerd. Dat werkt tijdbesparend en verkleint de kans op menselijke fouten.

Aangepaste zorgverlening tijdens overgang naar nieuwe EPD

De overgang naar het nieuwe EPD vindt plaats in de nacht van 12 op 13 december. In de ochtend van vrijdag 13 december vinden daarom geen poliklinische spreekuren, diagnostische onderzoeken, dagbehandelingen en niet acute operaties plaats. Ook kunnen patiënten geen afspraken plannen. Om 12:30 uur gaat de zorgverlening weer van start en kunnen weer afspraken worden gemaakt. Het Adrz verleent deze vrijdagmiddag wel minder zorg dan normaal. De programma’s zijn teruggebracht naar 50% van het normale zorgaanbod.

Het ziekenhuis blijft gewoon open voor patiënten die acuut zorg nodig hebben.

 

adrz banner klein
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s