YESC voorleesactie met prominente Zeeuwen

Op duurzame dinsdag 3 september organiseert de Young Energy Society Challenge (YESC) een voorleesactie over de energietransitie. De organisatie gaat met verschillende afgevaardigden uit onder andere het bedrijfsleven op pad naar basisscholen door heel Zeeland. Hier lezen de afgevaardigden voor uit het boek De kracht van Zeeuwse Energie. Onder anderen gedeputeerde Jo-Annes de Bat en de Zeeuwse band PEER lezen voor uit het boek.

Op zoveel mogelijk basisscholen lezen prominente Zeeuwen namens YESC voor. Dit start om 8:30 uur ’s ochtends. Met de voorleesactie start de YESC voor het basisonderwijs. Jo-Annes de Bat leest voor op De Leeuwenburch in Middelburg. De band PEER leest voor op CBS de Acaciahof in Middelburg. Op De Sprong in Koudekerke leest Margot Verhaagen voor. Hier wordt aansluitend een kookworkshop verzorgd in het kader van ‘anders eten’. Op het Kompas in Oost-Souburg is Daniël aanwezig. Hij is ambassadeur van YESC.

Het door de duurzame pabo geschreven boek wordt verspreid op alle 198 basisscholen van Zeeland. Om het boek zit een zegel van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, de opdrachtgever van de YESC. In het boek, dat meerdere jaren te gebruiken is, staan duurzame lessen en leuke verhalen. Iedere les roept kinderen op na te denken over een oplossing op de vraag: Hoe versnellen we de energietransitie van Zeeland? De oplossingen kunnen de docenten en de leerlingen opsturen naar http://www.yesc.nl. Een vakjury kiest in december uit de inzendingen een winnaar die met een geldbedrag naar huis gaat. Het boek wordt financieel mogelijk gemaakt door de Rabobank.

De YESC is de prijsvraag van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen die jongeren oproept mee te denken over de energietransitie. De prijsvraag luidt: Hoe versnellen wij de energietransitie in Zeeland? Voor winnende ideeën zijn verschillende prijzen beschikbaar gesteld. De prijsvraag wordt financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Naast de voorleesactie organiseert YESC andere activiteiten die te vinden zijn op http://www.yesc.nl.

Young Energy Society Challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s