Verboden te vliegen met #drones boven de flamingo’s in de #Grevelingen

De laatste week verschijnen er steeds meer particuliere filmpjes van flamingo’s boven de Grevelingen. Dit is niet toegestaan. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) houdt in de gehele provincie Zuid-Holland toezicht op Natura 2000 gebieden en controleert op de naleving van de Wet natuurbescherming (Wnb).

 drone-verboden

Het spotten van flamingo’s in het wild is toegestaan als bezoekers achter de hekken blijven. Het betreden en het vliegen met een modelvliegtuig of een drone boven de Slikken van Battenoord-west met aangrenzende ondiepwaterzone en ondiepwaterzone Battenoord-oost is verboden op grond van het Toegangsbeperkingsbesluit Grevelingen, kenmerk 17121851. Dit alles is om de rust voor de (foeragerende)  vogels, waaronder flamingo’s te behouden. Vanaf nu wordt door OZHZ, Staatsbosbeheer en de politie extra toezicht gehouden in Battenoord. Tegen overtreders in dit gebied of degenen die vliegen met een modelvliegtuig of drone boven het gebied, wordt direct verbaliserend opgetreden.

 

OZHZ draagt bij aan een veilige, gezonde, duurzame en leefbare, vitale regio Zuid-Holland Zuid door vergunningen te verlenen, toezicht en handhaving uit te voeren en gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland  te ondersteunen bij de ontwikkeling en het beheer van ruimte. Hierbinnen het evenwicht vinden met oog voor verschillende belangen: dat is de uitdagende taak van de omgevingsdienst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: