Meer dan 300 jongeren uit Zeeland bezoeken theater

Meer dan 300 leerlingen en studenten uit het voortgezet- en het hoger onderwijs in Zeeland bezoeken deze weken theatervoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog met HZ Cult.

Anne Frank

Op donderdag 7 december brachten 81 leerlingen van het Goese Lyceum, 40 leerlingen van het Zwin College uit Oostburg en 50 studenten van HZ een bezoek aan de voorstelling Anne Frank, Achter het Huis in het Scheldetheater in Terneuzen. Hier kreeg een deel van de studenten een inleiding bij de voorstelling. Na afloop werd het 2,5 uur durende stuk beoordeeld met een 8,5.

soldaat_van_oranje

Woensdag 13 december vertrekken er vanuit Zeeland drie touringcars naar de TheaterHangaar in Katwijk aan Zee voor de voorstelling Soldaat van Oranje, over verzetsman Erik Hazelfhoff Roelfzema. 190 Zeeuwse jongeren van HZ, de CSW in Middelburg, De Rede in Terneuzen en het Zwin College Oostburg komen dan, door middel van HZ Cult, in aanraking met het theater.

HZCult

HZ Cult

HZ Cult is een cultuurprogramma opgesteld voor studenten en leerlingen van HZ, University College Roosevelt, Scalda en Zeeuwse scholen uit het voortgezet onderwijs. HZ Cult programmeert jaarlijks meer dan 80 voorstellingen, waaronder film-, theater- en dansvoorstellingen, maar organiseert ook specials in vorm van workshops en stedentrips. Het doel van HZ Cult is zo veel mogelijk jongeren uit Zeeland in contact brengen met cultuur en zo bij te dragen aan de culturele ontwikkeling.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: