Benefietsroute Lions Middelburg breidt uit #Walcheren

Smakelijke fietstocht voor het goede doel op 26 augustus

Op 26 augustus 2017, van 10:00 tot 17:00 uur, organiseert Lions Club Middelburg de zesde editie van De Benefietsroute. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren, langs zestien bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen.

Benefietsroute 2017

Op ieder bedrijf, zoals kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, staat een culinaire verrassing klaar. Tussen de verschillende culinaire stops kan iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken. Met de fiets natuurlijk, of met een motor, bromfiets, scooter of auto. Dit jaar is de route aangevuld met drie nieuwkomers. Het zijn Molen Aagtekerke (poffertjes), Hoogelandse Boerenzuivel (eigengemaakt ijs) en de Stadsbrouwerij Middelburg (biertje of bronwater). Alle andere ‘culipoints’ serveren hun vertrouwde heerlijke hapje of hebben een nieuw succesnummer in petto. Kaarten kosten € 15 en geven recht op 8 hapjes onderweg en zijn te koop bij de zestien deelnemers en Fietsspecialist Piet Voskamp in Middelburg.

Sterrenwacht logo

Het goede doel: Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen Middelburg

De volkssterrenwacht gaat verhuizen naar een vleugel van het oude stadhuis in Middelburg. In de vleugel van het oude stadhuis wordt op de bovenverdieping een observatorium gerealiseerd die uitzicht geeft op de zuid – zuidwestelijke hemel. Daarnaast kunnen er kijkers opgesteld worden op het bordes aan de achterzijde van het pand. In het oude stadhuis krijgt de volkssterrenwacht ook een ruimte voor het Hans Lipperheymuseum over de uitvinding van de telescoop. De opbrengst van de Benefietsroute 2017 zal geheel ten goede komen aan de inrichting van het Hans Lipperheymuseum.

 

Meer informatie: http://www.benefietsroute.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s