Voortgang bodemsanering voormalige stortplaats Kanaalpolder #Philippine

De bodemsanering van de voormalige stortplaats Kanaalpolder in Philippine heeft een volgende fase bereikt. In opdracht van provincie Zeeland heeft de omgevingsdienst RUD Zeeland het bodemsaneringsbedrijf Verhoeve Milieu en Water opdracht gegeven om de grondwatersanering uit te voeren.

Begin dit jaar is de stortplaats met een laag schone grond van 1,2 meter afgedekt. Daardoor is geen contact meer mogelijk met het stortmateriaal. De afgewerkte taluds zijn ingezaaid met een akkerrandmengsel en de bovenzijde van de afgewerkte stortplaats is ingezaaid met een grasbermmengsel.

kanaalpolder-afdek

Foto via http://www.abo-group.eu/referentie/abo-milieuconsult-saneert-voormalige-stortplaats/

Momenteel is het bodemsaneringsbedrijf bezig om in en om de voormalige stortplaats filters te plaatsen om het grondwater te saneren. Er zijn 55 dubbele ISCO filters (In Situ Chemische Oxidatie) op een diepte tot 22 meter geplaatst. Met deze filters wordt ozon geïnjecteerd.

Om het saneringproces te bevorderen wordt op dezelfde diepte lucht geïnjecteerd. Dat gebeurt met 43 zogenoemde biosparging filters. De filters zijn op afstand individueel aan te sturen. De aansturingsunits komen bovenop de voormalige stortplaats te staan.

Periodiek wordt het grondwater op en om de stortplaats bemonsterd en geanalyseerd. Dit gebeurt met behulp van een netwerk van peilbuizen. Deze fase van de grondwatersanering met in-situ saneringstechnieken duurt zes jaar.

 

Omgevingsdienst RUD voor een schoon en veilig Zeeland

Omgevingsdienst RUD Zeeland is de Regionale Uitvoeringsdienst die milieu- en veiligheidstaken uitvoert namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland. RUD Zeeland heeft ongeveer 90 medewerkers en zij zorgen voor bundeling van kennis en ervaring op het gebied van (milieu-)omgevingsvergunningen, -toezicht en –handhaving. Dit geldt ook voor toezicht op groene wetten, bodemsanering, luchtvaart, vuurwerk en toezicht op zwembaden. RUD Zeeland is een van de 28 RUD’s in Nederland. Het kantoor is gevestigd in het stadskantoor van Terneuzen.

 RUD Zeeland

Kijk voor meer informatie op  www.rud-zeeland.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s