DELTA investeert in netwerk en schakelt geheel over op digitale tv

Vanwege de snel groeiende vraag naar meer digitale bandbreedte en hogere internetsnelheden start DELTA met twee grote projecten die in de komende paar jaar zorgen voor een forse capaciteitsimpuls op het nu al modernste digitale netwerk van Zeeland. Het gaat om een algehele upgrade van de apparatuur die op 15.000 plaatsen in het netwerk staat opgesteld (project Next Generation Netwerk) en om de overstap naar volledig digitale tv (project Allemaal Digitaal). DELTA transformeert hiermee zijn digitale vierbaans snelweg in een digitale achtbaans snelweg.

DELTA tv app

 

Hulp en advies bij overstap naar digitaal

Het doel is dat in de loop van 2018 fasegewijs internetsnelheden tot 1 Gigabit per seconde aangeboden kunnen worden en dat in het voorjaar van 2018 alle klanten digitaal tv kijken. DELTA gaat klanten die nu nog gebruik maken van het analoge tv-signaal helpen om over te stappen op digitale tv. Alle tv-klanten van DELTA zal binnenkort gevraagd worden een korte vragenlijst in te vullen. Op basis van de uitkomsten kan DELTA in de loop van het najaar zijn klanten gerichter helpen en adviseren bij de overstap naar digitaal tv kijken.

Groei dataverkeer

Ieder jaar neemt het dataverkeer via het DELTA-netwerk met 40% toe en die groei zet de komende jaren door. Dat komt onder andere doordat er steeds meer tv via internet wordt gekeken (via b.v. Netflix, Youtube, NPO Gemist en RTL XL). Daarnaast ontsluiten steeds meer bedrijven hun eigen informatie via internet (zogenaamde ‘cloudoplossingen’) en staan steeds meer apparaten in verbinding met internet. Het DELTA-netwerk kan de toename van het dataverkeer op dit moment prima aan. Maar DELTA kijkt verder vooruit en bouwt daarom zijn digitale netwerk om van een vierbaans digitale snelweg naar een achtbaans digitale snelweg. DELTA vult daarmee een belangrijke voorwaarde in voor de zo belangrijke economische groei in Zeeland. De beschikbaarheid van hoogstaande en stabiele internetverbindingen is voor bedrijven een belangrijke vestigingsvoorwaarde. Ook maakt het Zeeland aantrekkelijker voor nieuwe inwoners en toeristen.

Next Generation Netwerk

Recent voerden we al een grote upgrade uit aan de hoofdinfrastructuur van het Zeeuwse netwerk. Nu is het fijnmazige netwerk in de dorpen, wijken en straten aan de beurt. Onder de noemer Next Generation Netwerk vervangt DELTA op ruim 15.000 locaties fasegewijs apparatuur. Door deze investering wordt het netwerk van DELTA opnieuw naar een hoger niveau gebracht waardoor substantieel meer bandbreedte wordt gecreëerd. Met die grotere capaciteit kunnen ook hogere internetsnelheden geboden worden tot wel 1.000 Mbps (1 Gbps). Op dit moment biedt DELTA snelheden tot 400 Mbps aan. Daarmee is DELTA nu al de provider met de hoogste snelheden in de Zeeuwse markt. Straks biedt DELTA glasvezelsnelheden via de kabel. Uniek in Nederland.

Digitaal tv kijken

Meer capaciteit voor internet op het digitale netwerk ontstaat ook door de overstap naar volledig digitale tv en radio. Met de overstap naar volledig digitale tv en radio wordt in het voorjaar van 2018 afscheid genomen van het analoge tv-signaal. Analoge tv neemt op het kabelnetwerk drie tot zes keer zoveel ruimte in als digitale tv. Ruimte die nodig is voor meer internetcapaciteit. Meer dan 80% van de DELTA-klanten kijkt inmiddels al digitaal tv met behulp van een smartcard. Daarnaast kijkt een groep klanten digitaal met behulp van nieuwe toepassingen zoals tv kijken zonder smartcard en de DELTA TV-app. Het gebruik van het analoge tv-signaal neemt jaar na jaar af. Klanten die digitaal kijken profiteren van haarscherp beeld, een uitstekende geluidskwaliteit, veel HD-zenders en een ruime keuze aan extra zenderpakketten.

DELTA helpt

In de komende driekwart jaar gaat DELTA onder de noemer ‘Allemaal digitaal’ intensief communiceren over de omschakeling naar digitaal tv kijken. Vanaf half augustus tot half september worden alle tv-klanten van DELTA eerst in fases benaderd met het verzoek een korte vragenlijst in te vullen. Zo krijgt DELTA goed inzicht in de manier waarop nu tv wordt gekeken. Klanten die nog analoog tv blijken te kijken zullen vervolgens in de loop van het najaar gericht worden geadviseerd over de voor hun beste manier van digitaal tv kijken. Wie nog analoog kijkt en zelf direct actie wil ondernemen gaat het beste naar DELTA.nl/allemaaldigitaal of naar één van de 50 dealers van DELTA die door heel Zeeland gevestigd zijn. Op 18 augustus valt het DELTA Magazine bij alle DELTA-klanten op de mat met daarin uitgebreide informatie over digitaal tv kijken.

delta-logo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s