Hennepkwekerij veroorzaakt gevaarlijke situatie na waterleidingbreuk in Sas van Gent

In de Beneluxstraat in Sas van Gent is vrijdagavond, 21 juli, een hennepkwekerij gevonden in een onbewoond afgesloten pand na een melding van wateroverlast vanuit het pand.

Omstreeks kwart voor tien op genoemde avond proberen agenten die ter plaatste komen de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen. Om het onbewoonde pand binnen te komen wordt met een ram de voordeur ingedrukt. Het water stroomt vervolgens vrijelijk de straat op. Dan wordt in twee ruimtes op de 1ste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In het hele pand staat water; ook de bodem van de stoppenkast staat onder water.

Erg onveilig

Vanwege de gevaarlijke combinatie van elektriciteit en water wordt onmiddellijk de brandweer erbij gehaald en netbeheerder Enduris gewaarschuwd. Deze sluit voor de veiligheid een deel van de wijk af van stroom. Vervolgens kon de boel in het pand onschadelijk worden gemaakt. Na ongeveer een uur is de stroom in de wijk weer aangezet. Een ruimploeg heeft alle 273 planten en kweekmaterialen uit het pand gehaald. Deze worden vernietigd.

politie in wietkwekerij

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Iedereen kan meehelpen om hennepkwekerijen te bestrijden. Ruik je een henneplucht en denk je dat er een kwekerij in jouw buurt zit? Meld verdachte situaties bij de politie via 0900 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande signalen kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
• aanwezigheid van hennepgeur;
• onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
• constant zoemend of ronkend geluid;
• beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

 

Politie.NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s