mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Bedrijventerreinen krijgen nieuwe toekomst #Zeeland

Een reactie plaatsen

In het voorjaar van 2017 heeft de Provincie Zeeland de tweede ronde van de subsidieregeling Fonds Impuls Bedrijventerreinen opengesteld. In de tweede subsidieronde, die liep van begin april tot eind mei, zijn zeven voorstellen ingediend.

bedrijfsterrein verpauperd.jpg

 

De subsidieregeling is behoorlijk overtekend: in totaal is voor ruim € 3,3 miljoen subsidie aangevraagd, bijna twee keer zo veel als er beschikbaar is. Na een grondige beoordeling en vergelijking hebben Gedeputeerde Staten op 11 juli 2017 besloten aan de volgende projecten bij te dragen:

  • Transformatie en herprofilering van drie bedrijventerreinen in de gemeente Sluis
  • Het opknappen en verbeteren van het bedrijventerrein Karreveld in Koudekerke
  • Herprofilering van het bedrijventerrein Ketelhaven in Goes

De gemeente Sluis ontvangt bijna € 390.000. Hiervoor worden de terreinen Technopark Schoondijke, Deltahoek Breskens en Stampershoek Oostburg aangepakt. Een groot deel van de bedrijventerreinen Technopark en Deltahoek wordt uit de markt genomen omdat er geen vraag meer naar is. Dit is uniek in Zeeland en in Nederland. Op bedrijventerrein Stampershoek en een deel van Deltahoek wordt de inrichting aangepast om betere bouwkavels uit te kunnen geven.

De gemeente Veere ontvangt voor het project Karreveld ruim € 400.000. Het terrein wordt beter en veiliger toegankelijk gemaakt. Voor de gemeente Goes is € 1.000.000 gereserveerd voor een totale herinrichting van de Ketelhaven.

Meer ambitie

De lat ligt in de tweede ronde een stuk hoger dan bij de eerste. Dit is ook terug te zien in de kwaliteit van de ingediende aanvragen: het niveau en ambitie van de projecten is gestegen. Hierdoor konden niet alle projecten worden gesubsidieerd. Vier projecten zijn afgewezen: Baskensburg in Vlissingen, Hoek en Bosch / Hof te Zandeplein in Kloosterzande, Arnestein in Middelburg en Busmariteam in Sint Annaland.

Waarom deze regeling?

De bedrijventerreinen in Zeeland liggen erg verspreid en zijn niet altijd goed bereikbaar. Daarnaast zijn veel bedrijventerreinen verouderd. Er zijn bijvoorbeeld parkeerproblemen, leegstand, (milieu) overlast of de terreinen liggen erg dicht bij of in dorpskernen. Met dit fonds kan de kwaliteit van verouderde bedrijventerreinen worden verbeterd. Op die manier wordt het aantrekkelijker voor bedrijven om zich in onze provincie te vestigen. En voor gevestigde bedrijven om te blijven investeren.

Vervolg

Het is nog niet zeker met hoeveel geld het Fonds Impuls Bedrijventerreinen gevuld zal zijn voor een volgende ronde. In het najaar van 2017 wordt er meer duidelijk over het tijdstip en budget voor de volgende ronde van het Fonds Impuls Bedrijventerreinen.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s