mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Tentoonstelling Dijkhuis Museum Veere met een maand verlengd

Een reactie plaatsen

De tentoonstelling ‘Het Dijkhuis: Een verdwenen stukje Veere’ is een maand langer in Museum Veere te zien. Tot en met zondag 24 september kunnen bezoekers alles te weten komen over het Dijkhuis, de plek aan het water en de verhalen van zijn markante bewoners. De tentoonstelling brengt vijf eeuwen leven in en om het Dijkhuis in beeld en laat door het huis zien wat Veere in die tijd heeft beleefd, zoals de invloed van de Tweede Wereldoorlog op stad.

Op 8 september organiseert het museum in samenwerking met gastcurator Ard Hesselink een extra Dijkhuisvaartocht. Deelnemers bezoeken de tentoonstelling en stappen daarna aan boord van een historisch zeilschip. Onderweg horen ze de verhalen die bij het huis horen. Museum Veere, gevestigd in het historische Stadhuis aan de Markt en de Schotse Huizen aan de Kaai, is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Dijkhuis Veere

Het Dijkhuis stond buiten de stad in de Oostwatering bij een uitloper van een oude dijk. Ard Hesselink weet veel van het huis, zijn moeder bracht er haar jeugd door. Geïnspireerd door haar verhalen ging hij op zoek naar de verdere historie. Met de hulp van velen verzamelde hij de afgelopen jaren foto’s, landkaarten, schilderijen en tal van bijzondere objecten. Zijn vondsten zijn tentoongesteld en worden uitgebreid toegelicht in vier zalen van Museum Veere.

hoogaars

Vaartochten

Op 21 juli, 11 augustus en 8 september organiseert Museum Veere in samenwerking met de Stichting Behoud Hoogaars een extra Dijkhuis-vaartocht. Na een rondleiding door de tentoonstelling met Ard Hesselink, varen de deelnemers met een hoogaars naar de nog vindbare overblijfselen van de oude Zeedijk. Tijdens een korte wandeling krijgen ze zicht op het vooroorlogse leven in de oude Oostwatering. Het programma is van 13:30 tot 17:00 uur en aanmelden kan via evenementen@museumveere.nl.

Veere museum logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s