mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Kunstbende Zeeland in de prijzen

Een reactie plaatsen

Op zaterdag 1 juli vond in de Westergasfabriek in Amsterdam de landelijke finale van Kunstbende plaats. Alle winnaars van de dertien voorrondes uit heel Nederland lieten hun talent zien aan jury en publiek.

De winnaars uit Zeeland vertrokken zaterdagochtend al vroeg met de bus naar de hoofdstad. Zeventien jongeren in totaal, verdeeld over acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Het niveau was weer bijzonder hoog bij de landelijke finale. Zeeland ging naar huis met maar liefst drie prijzen! David Janse uit Kloosterzande werd derde in de categorie Dans. Femke Bun uit Hulst ging er vandoor met de tweede prijs Muziek. En Levy Geernaert uit Vlissingen is de nummer één in de categorie Taal. Levy was ook finalist in de categorie Film, samen met Steijn van den Berge uit Vlissingen, maar won daarin geen prijs.

De andere Zeeuwse finalisten waren Ylana Kramer uit Kamperland (Fashion), Ticho Roelands uit Hulst (DJ), Nika Scheepers uit Koewacht (Expo) en Theatergroep Zurøck (Theater) met Wybe de Haan uit Oost-Souburg, Sylvan Konings uit Koudekerke, Flore van Sparretak, Anne van Helteren en Jochem van Rabenswaaij uit Middelburg.

Alle winnaars krijgen een individueel talentontwikkelingstraject met een persoonlijke coach en bereiden zich voor op een optreden op het speciale Kunstbende podium op Lowlands en een podium met landelijk bereik. Voor David is dat met zijn dans het Holland Dance Festival 2018. Femke krijgt een optreden via boekingskantoor Friendly Fire (bekend van de grotere festivals) en Levy gaat naar het Wintertuinfestival 2017.

kunstbende 2017 Adam

Kunstbende is een stichting met het doel om jongeren te stimuleren tot cultuurparticipatie. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, CJP, 7Days en Provincie Zeeland. Organisatie en coördinatie in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s