mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Werkzaamheden Absdaalseweg van start #Zeeland

Een reactie plaatsen

Op maandag 3 juli start H4A Infratechniek B.V., in opdracht van de Provincie Zeeland, met de reconstructie van de Absdaalseweg (N258). Deze reconstructie bestaat uit het vervangen van een duiker, de aanleg van de nieuwe rotonde ten oosten van Absdale, de renovatie van de bestaande hoofdrijbaan en de aanleg van een deel van de parallelle landbouwweg.

absdaalseweg

Betere verkeersveiligheid en doorstroming

De N258 van Westdorpe naar Hulst loopt vlak langs Absdale. Ter hoogte van het buurtschap wordt de provinciale weg doorkruist door een aantal straten. Dat is onveilig. Daarom wordt de weg anders ingericht. De Provincie  Zeeland is al jaren bezig om de wegen in de ruit van Axel veiliger te maken. De noodzaak blijkt uit de cijfers. Op dit wegvak zijn tussen 2007 en 2015 zeker 18 letselongevallen geregistreerd met zeven ernstig gewonden en twee doden als gevolg. Ook is er veel sluipverkeer tussen Sint Jansteen en Absdale.

Aanleg parallelle landbouwweg en vrijliggend fietspad

Tussen de nieuwe rotonde en de bestaande rotonde Australiëweg komt aan de noordzijde van de hoofdrijbaan een landbouwweg en een vrijliggend fietspad te liggen. Na deze aanpassingen verdwijnen drie onveilige voorrangskruispunten. Dat maakt het een stuk veiliger ter plaatse. Wanneer de aanleg van de parallelweg voor landbouwverkeer en het fietspad start, is op dit moment nog niet bekend. De Provincie Zeeland is voor dit deel nog bezig met de grondverwerving.

Fase 1: Voorbereidende werkzaamheden

Op 3 juli wordt gestart met de eerste fase van het project. Tijdens deze fase wordt een nieuwe persleiding  aangelegd. Hierbij wordt een gemaal aan de zuidzijde van de aan te leggen rotonde vervangen. Ook wordt er een tijdelijke rijbaan gerealiseerd om het verkeer gedurende het project om de werkzaamheden heen te leiden zodat het verkeer op de hoofdrijbaan van de Absdaalseweg (N258) door kan blijven stromen.

De werkzaamheden van de eerste fase duren ongeveer 4 weken zodat maandag 21 augustus, direct na de bouwvakantie, gestart kan worden met de volgende fase. Tijdens de bouwvakantie, van 31 juli tot en met 18 augustus, vinden er geen werkzaamheden plaats en zijn alle wegen gewoon bereikbaar.

Omleidingsroutes

We doen ons best om overlast voor omwonenden en bedrijven tot een minimum te beperken. Enige overlast is echter niet te voorkomen. Vanwege de aanleg van de tijdelijke rijbaan en het tijdelijke fietspad is de aansluiting van de Absdaalseweg met de Riet- en Wulfsdijkweg/ Plattendijk afgesloten. Fietsers en doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Doorgaand verkeer over de hoofdrijbaan van de Absdaalseweg (N258) ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Meer informatie

Actuele projectinformatie is terug te vinden via de BouwApp. Deze app is te downloaden via de App-store (voor iPhone) of via Google Play (voor Android toestellen).

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s