mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuws talent naar Finale Kunstbende #Amsterdam

Een reactie plaatsen

Op zaterdag 1 juli nemen 200 jongeren het tegen elkaar op tijdens de finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. Kunstbende is hét podium voor talent (13-18 jaar). De Zeeuwse winnaars reizen samen met hun fans en de organisatie van Kunstbende Zeeland naar Amsterdam, om daar te laten zien wat Zeeland aan talent in huis heeft.

kunstbende logo

Zeeuwse finalisten

De winnaars werden in april door een professionele jury gekozen tijdens de Zeeuwse voorronde in Terneuzen. In totaal zijn er twaalf jongeren, verdeeld over acht categorieën, die Zeeland vertegenwoordigen.

Muziek: Femke Bun uit Hulst
Theater: Theatergroep Zurøck – Wybe de Haan uit Oost-Souburg, Sylvan Konings uit Koudekerke, Flore van Sparretak uit Middelburg, Anne van Helteren uit Middelburg, Jochem van Rabenswaaij uit Middelburg
Taal: Levy Geernaert uit Vlissingen
Film: Levy Geernaert en Steijn van den Berge uit Vlissingen
Fashion: Ylana Kramer uit Kamperland
Dans: David Janse uit Kloosterzande
DJ: Ticho Roelands uit Hulst
Expo: Nika Scheepers uit Koewacht

De meeste finalisten hebben direct na de voorronde op verschillende festivals in Zeeland aan hun podiumervaring kunnen werken. Daarnaast hebben zij gebruik kunnen maken van het aanbod op maat aan masterclasses en workshops door professionals in hun eigen categorie. Meer informatie over de finalisten is te vinden op: https://www.kunstbende.nl/finale/

Winnen is ontwikkelen

Voor het eerst in de geschiedenis van Kunstbende treden de winnaars op na de finale op de What’s Happening-area op Lowlands, gehost door Kunstbende en ondersteund door de Rabobank. Na Lowlands gaan de winnaars een individueel talentontwikkelingstraject in met een persoonlijke coach en bereiden zich voor op een optreden op een podium (of in een museum) met een landelijk bereik, van Mysteryland tot FashionWeek.

 

kunstbende 2017 Adam

Finale

In totaal staan er 90 acts op de finale van Kunstbende op 1 juli in Amsterdam. Deze acts worden beoordeeld door een 40-koppige jury, bestaande uit BN-ers en andere professionals uit de media, culturele en commerciële wereld, zoals Meester Bart (Taal), Pip Pellens (Theater), de Cinemates (Film), Duncan Stutterheim (DJ) en Wouter Hamel (Muziek). Verder staat de finale bol van de workshops! Check het (rand)programma, prijzen, hosts en jury op kunstbende.nl/finale. Kaarten voor de finale zijn te koop (standaard € 10,- | CJP €8,50) via kunstbende.nl/tickets.

Kunstbende is een stichting met het doel om jongeren te stimuleren tot cultuurparticipatie. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, CJP, 7Days en Provincie Zeeland. Organisatie en coördinatie in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

 

kunstbende logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s