mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Spectaculaire dansvoorstelling op schuin dak in het Nollebos tijdens Festival Onderstroom #Vlissingen

Een reactie plaatsen

In het Nollebos steekt tijdens Festival Onderstroom een dak uit het water. Hier op dit schuine oppervlak (met soms een helling van 70%) vindt de dansvoorstelling ‘Hellend vlak’ plaats. Het water staat de dansers tot de lippen. Je ziet vier mensen die proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis. Deze spannende voorstelling speelt zich af na een overstroming door klimaatopwarming.

op het dak 1

foto: Joyce van Belkom

De dansers moeten keuzes maken. Elkaar helpen of toch voor hun eigen hachje gaan? Als publiek word je betrokken bij deze nijpende situatie en krijg je verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf creëren. Krijg je het al wat warmer?

De Theaterkrant schreef over de voorstelling: “Het is niet alleen tamelijk absurd en wrang wat we te zien krijgen maar vooraleerst loeispannend. Elk stapje kan een misstap zijn, elk foute beweging leiden tot een nat pak. Dat geeft Hellend vlak een spanning die je zelden meemaakt. Het betere puntje-van-je-stoelwerk, vergelijkbaar met de capriolen van een acrobaat zonder valnet.”

op het dak 2

foto: Joyce van Belkom

Hellend vlak is gemaakt in co-productie met Festival Onderstroom en Karavaan. De bouwwerkzaamheden voor deze voorstelling gaan vrijdag 16 juni van start.

Festival Onderstroom Festival Onderstroom vindt dit jaar plaats van 6 t/m 9 juli op de boulevard van Vlissingen. Het Festivalhart ligt bij hotel Britannia. De boulevard vormt 8 en 9 juli het decor voor het Straattheaterweekend en op zaterdag is er ook een straattheaterprogramma in de binnenstad van Vlissingen. Meer informatie over het programma staat op festivalonderstroom.nl.

 

Organisatie
Festival Onderstroom wordt georganiseerd door Cultuurwerf Vlissingen. Cultuurwerf is ook organisator van het Bevrijdingsfestival Zeeland en programmeert Podium de Piek.
Meer informatie over de Cultuurwerf is te vinden op http://www.cultuurwerf.nl.

onderstroom2

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s