mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

‘Postcoderoos’ komt tot bloei in Zeeland

Een reactie plaatsen

Energieservicepunt Zeeland organiseert informatiebijeenkomst

Sinds begin dit jaar levert het eerste ‘postcoderoosproject’ (PCR) in Zeeland zonne-energie aan het net en aan de leden van de ‘Zonne Energie Coöperatie Sluis-Schoondijke’. De certificaten voor de 290 zonnepanelen op het dak van Hydrauvision in Schoondijke waren in een mum van tijd aan de man(/vrouw) gebracht. Een mooi succes voor het burgerinitiatief ‘Duurzaam Groede’, dat de klus in 10 maanden voor elkaar wist te krijgen. Sindsdien gaat het hard met de ontwikkeling van PCR-projecten in Zeeland. De postcoderoos komt tot bloei in Zeeland!

zonnepaneel

Het opzetten en ontwikkelen van een PCR is echter geen sinecure; er komt veel bij kijken.
Wie zich als lid van een dorpsraad, werkgroep, dakeigenaar of beleidsmedewerker in de materie verdiept, heeft al snel een lijst met vragen die langer is dan de lijst met antwoorden. Gelukkig zijn er partijen die, op basis van opgedane ervaringen, kunnen helpen met advies en ondersteuning. Tot en met complete ‘ontzorg-concepten’.
Het Energieservicepunt Zeeland organiseert daarom op dinsdagavond 13 juni 2017 in het stadskantoor van de gemeente Goes een thema-avond over dit onderwerp en belicht de recente ervaringen in Zeeland. Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in of al betrokken is bij het opzetten van een postcoderoosproject in Zeeland.

Aan de bijeenkomst nemen alle relevante partijen, waaronder Zeeuwind, ZMf, Delta, Maak Onze Regio Duurzamer, Saman en het Zeeuws Klimaatfonds deel. Initiatiefnemers van de eerste postcoderoosprojecten worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen.

Belangstellenden kunnen zich  aanmelden via de site van de ZMf . (https://zmf.nl/thema-avond-postcoderoosprojecten )

ZMF

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s