mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

OMGEVINGSDIENST RUD ZEELAND HAALT POSITIEF RESULTAAT

Een reactie plaatsen

Het jaarverslag 2016 van de omgevingsdienst RUD Zeeland is unaniem goedgekeurd door het Algemeen Bestuur. Het aantal omgevingsvergunningen en controles is gestegen, zelfs meer dan gepland. En de jaarrekening werd met een positief saldo van 2,35 ton op een budget van ruim 10 miljoen afgesloten. Met het overschot trekt de omgevingsdienst tijdelijk nieuwe medewerkers aan.

Groot compliment

Voorzitter van het Algemeen Bestuur Adrie van der Maas is dik tevreden. “In 2016 is veel extra werk verricht voor de totstandkoming van de nieuwe begrotingssystematiek PxQ en de voorbereiding op de nieuwe omgevingswet. Ondanks al deze extra werkzaamheden zijn de verleende omgevingsvergunningen en de uitgevoerde integrale controles volgens planning gerealiseerd. Dit is een groot compliment aan de medewerkers van RUD Zeeland, medewerkers van de Zeeuwse overheden en de bestuursleden van RUD Zeeland. Het is ons gelukt om als jonge organisatie een volwassen beeld te kunnen laten zien. Door kritisch te zijn op inhoud en proces komen we met een goed resultaat. Wat zich niet alleen uitdrukt in cijfers, maar ook in een schoon en veilig Zeeland voor de inwoners van Zeeland. Daar doen we het voor.”

 

Dipje

Vanzelfsprekend is directeur van de omgevingsdienst, Anton van Leeuwen, ook meer dan tevreden. Maar geeft wel aan dat het komende jaar de resultaten volgens plan iets minder zullen zijn. “Dat kan niet anders. Door de invoering van het nieuwe begrotingssystematiek P&Q gaan we dit jaar die honderd procent van onze taakstelling niet opnieuw halen. Maar volgend jaar werken we daar weer naartoe. Een klein dipje dus.”

Om dit dipje zo klein mogelijk te houden heeft het AB besloten het grootste gedeelte van het overschot in te zetten om de inhaalslag, met extra mankracht voor P&Q, zo geruisloos mogelijk door te voeren.

 

P&Q

P&Q verhoogt de kwaliteit van de Zeeuwse milieucontroles bij in totaal 8900 bedrijven in Zeeland. Anton van Leeuwen: “Bedrijven hebben verschillende risicoprofielen. Hoe meer risico, hoe meer tijd wij erin stoppen en hoe vaker we langskomen. En we beoordelen dan wat voor iemand we langs moeten sturen. Dat vraagt weliswaar extra inzet, maar is belangrijk. Hiermee brengen we de kwaliteit in heel Zeeland op hetzelfde niveau.”
Omgevingsdienst RUD voor een schoon en veilig Zeeland

Omgevingsdienst RUD Zeeland is de Regionale Uitvoeringsdienst die milieu- en veiligheidstaken uitvoert namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland. RUD Zeeland heeft ongeveer 90 medewerkers en zij zorgen voor bundeling van kennis en ervaring op het gebied van (milieu-)omgevingsvergunningen,
-toezicht en -handhaving. Dit geldt ook voor toezicht op groene wetten, bodemsanering, luchtvaart, vuurwerk en toezicht op zwembaden. RUD Zeeland is een van de 28 RUD’s in Nederland. Het kantoor is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Terneuzen.

RUD Zeeland

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s