mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Redacteuren LandbouwMechanisatie op roadtrip met 500 pk sterke tractor

Een reactie plaatsen

Van 29 mei tot en met 3 juni 2017 reizen twee redacteuren met een 500 pk sterke trekker door Nederland en België. Tijdens de roadtrip verzamelt het duo leuke en bijzondere verhalen voor het agrarische vakblad LandbouwMechanisatie.

Tijdens de Zomertour 2017 reizen redacteuren Jasper Lentz en Chris Vlaanderen met de 500 pk sterke Fendt 1050 door het westen van Nederland en België. De Fendt 1050 is de sterkste seriematig geproduceerde wieltractor in de wereld en kost ongeveer 350.000 euro. Tijdens de reis gaan de redacteuren bij willekeurige akkerbouwers , mechanisatiebedrijven en fabrikanten langs om bijzondere verhalen te verzamelen. Alle belevenissen worden op beeld vastgelegd en vormen uiteindelijk een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van het vakblad. Ook verschijnt er een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad.

Het duo is op maandag 29 mei 2017 vertrokken vanuit Aalter richting Roeselare. De dagen daarna zetten zij de reis voort richting de Belgische kust. Van daaruit gaat de reis verder door Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Op 3 juni eindigt de reis bij Landbouwmachines Stessens in het Belgische dorp Retie.

Slaapplek zoeken

De redacteuren slapen in een tent achterop de tractor. Het is alleen nog zoeken naar een plek waar zij ‘s nachts de tractor mogen stallen. Volgens Chris Vlaanderen wordt de zoektocht naar een slaapplek niet heel lastig: “De Fendt 1050 is momenteel één van de populairste machines in de landbouw. Ik verwacht dat veel boeren die machine wel een nachtje op het erf willen hebben.” Ondanks de gratis slaapplekken is de roadtrip niet goedkoop. “Bij eerdere edities verbruikte de tractor één liter diesel per kilometer. Maar gelukkig hebben we meerdere sponsoren die ons bijstaan”, aldus Jasper Lentz.

De redacteuren roepen mensen op om via Facebook (https://www.facebook.com/landbouwmechanisatie) en Twitter te laten weten waar de mooie akkerbouwverhalen te vinden zijn, waar de koffie klaar staat of waar een plek is om de trekker ’s nachts te stallen. Wil je weten waar het duo zich bevindt tijdens de reis? Volg dan het evenement.

trekker 500 pk.jpg

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s