mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Peter de Jonge treedt terug als hoofdredacteur van CTV Zeeland

Een reactie plaatsen

Peter de Jonge stopt per 1 juni als hoofdredacteur van CTV Zeeland. Drieënhalf jaar geleden trad hij aan met als opdracht bestaande redactionele programma’s te verbeteren en nieuwe formats te ontwikkelen. Nu dat doel is gehaald wil hij bij het enige commerciële televisiestation van de provincie ruimte maken voor anderen om dat verder uit te bouwen.

,,CTV Zeeland heeft een unieke talkshow over het Zeeuwse voetbal, een boeiend interviewprogramma over amateurkunst, het wekelijkse gesprek met de commissaris van de koning Han Polman over bestuurlijke aangelegenheden, een fris nieuwsprogramma en een rijke website’’, aldus De Jonge. ,,Dat komt allemaal bovenop talrijke commerciële programma’s zoals Zeeuws Bedrijf en Fix My Car. Ik heb alle vertrouwen in de redacteuren van de diverse programma’s. Het is echt bijzonder dat we zo veel maken met een relatief kleine, zeer gemotiveerde club mensen.’’

De Jonge blijft voor de zender wél Zeven Minuten Zeeland, het wekelijkse gesprek met de commissaris van de koning, presenteren. Op welke manier de functie van hoofdredacteur wordt ingevuld zal binnen afzienbare tijd bekend worden. De Jonge (65) was eerder sportredacteur van de PZC, chef sportredactie van NRC Handelsblad en tot 2011 hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad.

CTV Zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s