Zeeuwse meisjes naar koningsdag receptie in Kleve #Duitsland

Vele Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland organiseren eind april begin mei hun jaarlijkse koningsreceptie voor hun relaties. In 2011 ontving de St. Zeeuwse klederdracht in Goes voor het eerst een verzoek van het Nederlands consulaat in Kleve. Zij wilden graag enkele meisjes uit Zeeland in klederdracht laten serveren. De Zeeuwse bijdrage aan de koningsdag receptie in dat jaar was zo’n succes dat dit jaar voor de zevende keer de uitnodiging in de bus viel.

Daar in Duitsland “Frau Antje” beter bekend is dan “Zeeuws meisje” wordt daar steeds meer gevraagd om jonge dames in Volendamse klederdracht. Vandaar dat Claudia en Corine uit St. Annaland en Sanne uit Kamperland maandag 8 mei als “Frau Antje” naar het Duitse Kleve reisden.

Bier en Babbelaars

Voor de aanvang van de receptie boden de dames uit het Zeeuwse een zestal flesjes bier van brouwerij Emelisse uit Kamperland aan, Zeeuwse babbelaars van de firma JB Diesch BV uit Middelburg en kleurrijke vlaggetjes en promotiemateriaal van de firma Adri & Zoon uit Yerseke. Consul Freddy Heinzel was zeer verrast met de regionale producten. Het fotomateriaal vanuit Yerseke bracht hem op het idee om volgend jaar de Zeeuwse zee producten centraal te stellen tijdens de receptie. In zijn toespraak voor de genodigden lichtte hij zijn idee voor volgend jaar toe. Hij hoopt dan een aantal  “Zeeuwse meisjes” uit te nodigen, die de gasten kennis laten maken met vis, schaal- en schelpdieren en zeegroenten uit Zeeland.

Aanmelden voor bedrijven en meisjes

Bedrijven die zich in mei 2018 willen presenteren tijdens de Koningsdag receptie in Kleve kunnen contact opnemen het de St. Zeeuwse klederdracht in Goes. www.stzk.nl Ook meisjes in Zeeland, die graag een keertje in Zeeuwse klederdracht actief willen zijn in een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland kunnen zich hiervoor aanmelden: stzkgoes@gmail.com

Tekst: Gerard van Damme

Advertenties

Een gedachte over “Zeeuwse meisjes naar koningsdag receptie in Kleve #Duitsland

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: