mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nepagenten aangehouden door echte agenten #Terneuzen

Een reactie plaatsen

De politie zoekt meer mensen die onterecht staande zijn gehouden door een Belgisch tweetal dat zich uitgaf voor agent. Zaterdagavond 13 mei lieten de twee nepagenten een fietser stoppen op de Churchillaan in Terneuzen. Deze alerte melder hielp de heren te ontmaskeren.

Een fietser die het niet vertrouwde dat hij aan de kant werd gezet door twee mannen met een legitimatiebewijs van de Belgische politie tipte de meldkamer. Agenten schoten rond kwart over acht op genoemde avond te hulp. De twee hadden ook andere politiespullen bij zich, waaronder een zaklamp en een set oortjes. Na stevige ondervraging kwamen daar nog vanuit hun auto een nepvuurwapen, een steekwapen, een blauw zwaailicht en andere politiespullen bij. De auto en alle andere goederen zijn in beslag genomen. De heren zijn ingesloten voor verhoor.

Meer slachtoffers gezocht

Eerder deze week is een andere fietser ook aan de kant gezet door nepagenten. Mogelijk betreft het hier dezelfde nepagenten. De politie vraagt daarom andere personen die iets soortgelijks meemaakten zich te melden. Dit kan via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006), anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M .

Een echte agent in burger legitimeert zich

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit ‘hen niet zal overkomen.’ Toch loopt iedereen – jong en oud – de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als je wordt aangesproken door een onbekende. In Nederland legitimeert een politieagent in burger zich altijd met een legitimatiebewijs van de Nederlandse politie. Twijfel je aan de echtheid van zijn/haar identiteit dan kan je de politie bellen via 0900-8844.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s