mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

NVWA treedt op tegen illegale handel gewasbeschermingsmiddelen via internet

Een reactie plaatsen

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een inspectie bijna 200 liter verboden gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. Aanleiding voor het onderzoek waren advertenties op Marktplaats waarin in Nederland verboden gewasbeschermingsmiddelen te koop werden aangeboden.

bestrijdingsmiddelen---controle-middelenverpakkingen-bij-groothandel

Bij de inspectie bij de verkoper bleek dat de verdachte in Duitsland grote flacons gewasbeschermingsmiddelen inkocht. De inhoud van die flacons goot hij over in frisdrankflessen en andere kleinere verpakkingen, die hij – zonder etiketten en gebruiksvoorschriften – via internet verkocht aan particulieren. Het ging om gewasbeschermingsmiddelen (onkruidbestrijdingsmiddelen) die niet aan particulieren verkocht mogen worden. Bij de inspectie bleek ook dat de verkoper geen licentie had om gewasbeschermingsmiddelen te verkopen.

Inspecteurs hebben de verboden middelen in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt tegen de handelaar. De inspectie bij de handelaar werd uitgevoerd in het kader van een gezamenlijk onderzoek van de toezichtsdivisie en de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

NVWA

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s