mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Gewapende overval op supermarkt Sas van Gent

Een reactie plaatsen

Donderdagmorgen (11 mei) omstreeks acht uur werd een filiaal van supermarktketen Lidl, aan de Tramstraat in Sas van Gent, door twee mannen overvallen. Even voor acht uur verrasten zij een chauffeur die de winkel bevoorraadde en bedreigden hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man is gedwongen naar binnen te gaan in de winkel waar ook andere personeelsleden aanwezig waren. Zowel de chauffeur als een van de personeelsleden hebben een klap gehad van een van de daders. Hierdoor hebben zijn minimale verwondingen opgelopen.

 

Toen alle personeelsleden binnen in het pand waren zijn ze vastgebonden door de twee overvallers. Dit gebeurde nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen. Een van de personeelsleden is gedwongen een geldbedrag uit de kluis te halen. De hoogte van het geldbedrag is niet bekend. Dit hebben de daders meegenomen. Na de overval zijn de twee onbekende mannen gevlucht via een brandgangetje achter de Lidl. Vermoedelijk zijn ze in de richting van het Schulpenpad in Sas van Gent gelopen. Daar in de buurt stond vermoedelijk een vluchtauto klaar. Op dit moment heeft de politie de twee daders nog niet te pakken.

Onderzoek

Direct is een onderzoek gestart toen de melding bij de politie binnenkwam. Door agenten is intensief gezocht naar de twee mannen die mogelijk in een donkergekleurde auto zijn weggereden. Een hondengeleider is ingeschakeld en ook de politiehelikopter heeft geassisteerd bij het zoeken naar de overvallers. Omdat het misdrijf zo dicht bij de grens met België plaatsvond en de overvallers spraken met een duidelijk Belgisch accent, zijn ook Belgische politiemensen in kennis gesteld. De grensovergangen in de buurt zijn enige tijd afgesloten geweest zodat passanten konden worden gecontroleerd.

 

Getuigenoproep

Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie vraagt getuigen om zich te melden. Heb jij iets verdachts gezien ten tijde van de overval, in de periode daarvoor of daarna? Dan wordt je vriendelijk verzocht om contact met de politie op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Liever anoniem? Dan kan dat via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of het telefoonnummer (0800-7000) van Meld Misdaad Anoniem.

politie afzetting

Poltie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s