mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Ruim 2500 Zeeuwse basisschoolleerlingen eten kibbeling!

Een reactie plaatsen

Natuurlijk weet iedereen dat vis eten heel gezond is. Vis bevat eiwitten, mineralen, vitamines en vetten. Je lichaam gebruikt eiwitten om je spieren, je organen, je zenuwstelsel en je bloed op te bouwen. Juist kinderen die volop in ontwikkeling zijn hebben deze bouwstoffen nodig.

kibbeling eten 1

Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vis per week eet. Ook voor veel Zeeuwse kinderen is vis eten geen gewoonte en is onbekend maakt onbemind van toepassing. Adriaan en Ellen van Moort, eigenaren van viskiosk ’t Beste Maatje te Goes merkten op dat (jonge) gezinnen extra letten op gezond en vers en besloten dit te stimuleren. Kibbeling is een mooi product om kinderen te laten wennen aan vis. Om daarna op ontdekking te gaan en onze Noordzee vis, haring of zalm te proberen.

kibbeling 2

Alle basisscholen in Goes hebben de uitnodiging gekregen om mee te doen met de kibbeling actie. Volop enthousiaste reacties, want het belang van gezonde voeding is ook voor veel basisscholen een hot item. Alle leerlingen hebben een oranje visje gekregen die heel de maand april bij viskiosk ’t Beste Maatje gevuld mocht worden met kibbeling. Natuurlijk konden de ouders niet achterblijven en de meesten namen ook voor zichzelf een visje mee. Een succesvolle actie voor iedereen.

 

Adriaan en Ellen van Moort hopen dat deze actie leerlingen en ouders stimuleert om vaker vis op het menu te zetten. VISwijzer.nl (http://www.goedevis.nl/) is een handig hulpmiddel om een duurzame viskeuze te maken. Vis van de maand mei is schol, een vis met zachte smaak die kinderen zeker waarderen en gefileerd is deze vis graatvrij! Vis is niet altijd duurder dan vlees en er zijn eenvoudige recepten te vinden bij onder andere het Nederlands Visbureau voor de minder ervaren koks. De visdetaillist helpt je graag met een advies én om de verse vis panklaar te maken.

gezonde school

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s