mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeland Nazomerfestival brengt dit jaar maar liefst 4 locatievoorstellingen!

Een reactie plaatsen

Het Zeeland Nazomerfestival presenteert dit jaar 4 locatie-voorstellingen.  De locaties variëren van de Oesterdam en het Industrieel Museum tot de Nieuwe Kerk en de Schouwburg in Middelburg. Verder biedt het Zeeland Nazomerfestival een kleurrijke combinatie van muziek –  van klassiek tot pop en rock – en entertainment, zoals de Picknick, het Nazomerzingen (met De Meisjes met de Wijsjes) en -dansen, diverse gastvoorstellingen en bijzondere randprogrammering. Het Abdijplein in Middelburg vormt het centrale festivalhart waar alles & iedereen bij elkaar komt.

Early bird korting in mei

De kaartverkoop is op 1 mei van start gegaan. Gedurende de maand mei kan men profiteren van de zogenaamde early bird korting. Het Zeeland Nazomerfestival loopt van 22 augustus tot en met 2 september.

Nazomer 2014

Theater op locatie

De 4 locatievoorstellingen zijn elk uniek in zijn soort. Het aanbod varieert van een stemmenspel, tot een bijzondere landschapsvoorstelling en van een duostuk tot meer klassiek theaterspel. Schrijvers als David Grossman, Heleen Verburg en Marguerite Duras staan aan de basis van de voorstellingen. Over het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Over de nietigheid van de mens.  Over de macht van de gedachte maar vooral over de kracht van de liefde. Over noodzakelijke verwijdering.

Bijzonder zijn ook de speeltijden. De natuur dwingt om de voorstellingen af te stemmen op het getij, waardoor (vroege) ochtendvoorstellingen eerder regel dan uitzondering zijn. Een mooie mix van nieuwe en gevestigde spelers belooft wederom 4 unieke, onderscheidende voorstellingen.

 

Festivalhart

Het Abdijplein vormt het hart van het Zeeland Nazomerfestival. Ook dit jaar is gekozen voor een onderscheidende combinatie van muziek- en repertoire stijlen. FUSE opent het festivalhart op vrijdag 25 augustus. Remy van Kesteren en Lucas Hamming volgen en nemen je mee in de wereld van harp en Indie, britpop. Isabel Provoost mag natuurlijk ook bij het Zeeland Nazomerfestival niet ontbreken op het podium en maakt op de maandag haar opwachting, gevolgd door Joia. Joia staat voor powerpop met een flamboyante twist, een zangeres met een boodschap. Charl Delemarre, een rondtrekkende troubadour op oorlogspad, met een rugzak vol met persoonlijke liedjes en The Brahms , meesters in het maken van aanstekelijke, kant-en-klaar pop staan voor dinsdag op het programma. Diggy Dex zal je verrassen op de woensdag. Hij stond als eerste rapper in een Koninklijk Carré in Amsterdam, straks op het Abdijplein in Middelburg! 15 jaar na de dood van de fantastische tekstschrijver Lennaert Nijgh herdenken we hem met een bijzonder en ontroerend theaterconcert ‘Een tip van de sluier’ op donderdag 31 augustus. Tolls en HAEVN zijn bands die je simpelweg gezien moet hebben. Tolls brengt je tot zwijgen en HAEVN brengt indringende nummers die je raken. De slotact op 2 september a.s. wordt t.z.t. bekend gemaakt.

 

Industrieel Museum Zeeland – Uit de Tijd Vallen – Stemmenspel – Openingsvoorstelling

In zijn roman Uit de tijd vallen verkent David Grossman de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Vijf jaar na de dood van zijn in de oorlog gesneuvelde zoon Uri slaagt de schrijver op een ongeëvenaarde wijze in deze bijna onmogelijke onderneming. Uit de tijd vallen is geschreven in de vorm van een stemmenspel, wat het zeer geschikt maakt om als theatertekst gespeeld te worden. Om de poëtische taal te versterken componeert Jan Kuijken muziek voor cello.
Met Marlies Heuer, Dic van Duin, Jan-Paul Buys, Lottie de Bruin, Indra Cauwels en Theo Nijland

 

De Oesterdam – Hiroshima, mon amour – Een landschapsvoorstelling

De hoofdrolspeler van dit project is een markante plek in het Zeeuwse landschap: de Oesterdam.  Bij eb vallen de zandplaten er droog en kan je er honderden meters op lopen tot je vanaf de dam bijna onzichtbaar bent. Gefascineerd door dit overweldigende natuurdecor wordt ‘Hiroshima, mon amour, een landschappelijke voorstelling die zich ver weg afspeelt en tegelijk heel intiem aanvoelt. Een creatie over de nietigheid van de mens in dit immense decor, geïnspireerd op het scenario dat Marguerite Duras schreef voor de film ‘Hiroshima mon Amour’.
Stemmen Viviane De Muynck, Sofie Decleir en Koen van Kaam Co-productie Zuidpool

 

Nieuwe Kerk Middelburg – Een Nieuwe God – Theater

Een man en een vrouw zijn al meer dan veertig jaar samen. Hun leven drijft op de liefde voor elkaar en hun kinderen, hun geloof en de geruststellende wetenschap dat ze de rest van hun leven bij elkaar zullen blijven. Tot de man tijdens het zondagochtendgebed een hartaanval krijgt. Dat haalt alles overhoop. Dit stuk gaat over waarom het zo moeilijk is conflicten over verschillen in godsbeeld te overbruggen. Over de macht van de gedachte maar vooral over de kracht van de liefde. Heleen Verburg schreef voor Zeelandia eerder het aangrijpende ‘Coupure’ en ‘De Dikke van Dale’.

Met Bram Kwekkeboom, Marlies Hamelynck

 

Schouwburg Middelburg – Vlaklanders – duostuk

Twee mannen hebben besloten om na een lang leven eindelijk uit te spreken wat er te zeggen valt. Die dialoog leidt tot de constatering dat hun bestaan onderwerp is geworden van de uitdijing van het heelal. Moeten ze bij elkaar blijven of juist afscheid nemen? Om de wereld te kunnen blijven begrijpen, blijkt een verwijdering noodzakelijk. Het stuk speelt in de wereld van het theater: de twee mannen zijn oude acteurs die filosoferen over het leven als theater en het theater als leven. Daarom speelt ‘Vlaklanders’ in de schouwburg Middelburg die daarna dicht gaat voor verbouwing. De lege planken als metafoor voor de wereld van twee oude acteurs.

Met Titus Muizelaar en Titus Tiel Groenestege Co-productie Schouwburg Middelburg

Zeeland nazomer 2017

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s