mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Landbouwers kunnen ontheffing aanvragen voor Zeelandbrug

Een reactie plaatsen

Landbouwbedrijven kunnen via de website van Provincie Zeeland een ontheffing aanvragen om mee te doen met konvooi rijden over de Zeelandbrug. Ook kunnen bestuurders zich aanmelden om op een specifieke datum mee te rijden met het konvooi.

zeelandbrug

Vanaf 1 juni 2017 staat de Provincie Zeeland drie keer per week landbouwverkeer toe op de Zeelandbrug. Maximaal drie ochtenden per week kunnen voertuigen tussen 9.00 en 10.00 uur ’s ochtends in konvooi over de brug rijden. Het konvooi vindt plaats op dinsdag, woensdag en donderdag. Op deze dagen rijdt een konvooi landbouwverkeer om 9.15 uur van zuid naar noord en om 9.50 uur van noord naar zuid.

Tijdens het konvooi rijdt landbouwverkeer onder begeleiding tussen het overige verkeer op de Zeelandbrug. Om 9.00 uur verzamelt verkeer van Noord-Beveland naar Schouwen-Duiveland zich op wegensteunpunt Colijnsplaat; via de verkeerslichten bij de Noordlangeweg rijdt het konvooi vervolgens de brug op. Landbouwverkeer dat de andere kant op wil, verzamelt zich om 9.35 uur op het Business Park Zierikzee. In enkele minuten rijdt het konvooi dan om 9.50 uur via de Julianastraat naar de Zeelandbrug. Een verkeersregelaar zorgt ervoor dat het konvooi in één keer de brug op kan rijden. Na het passeren van de Zeelandbrug vervolgen de voertuigen hun eigen route.

Ontheffing aanvragen

De Zeelandbrug is normaliter gesloten voor landbouwverkeer. Voertuigen die mee willen rijden met het konvooi, hebben daarom een ontheffing nodig. Deze moet minimaal zes weken voor het transport worden aangevraagd. Een vergunning wordt uitgeschreven op bedrijf en niet op voertuig. Er kunnen dus kopieën worden gemaakt van de vergunning. Elk voertuig dient een kopie te bezitten van de ontheffing.

Aanmelden voor konvooi

Landbouwverkeer dat mee wil rijden met een transport, moet zich ook vooraf aanmelden. Het eerste landbouwvoertuig dat voor een konvooi wordt aangemeld, moet dat doen uiterlijk om 13.00 uur op de dag voorafgaand aan de gewenste datum. Als men zich later of niet afmeldt, kunnen de kosten verhaald worden op de ontheffinghouder.

Overige spelregels

  • De maximale breedte van de voertuigen is 3,00 meter. Bredere voertuigen worden niet toegelaten. Wanneer bij controle blijkt dat voertuigen breder zijn, wordt de desbetreffende chauffeur er op gewezen dat hij niet mee mag.
  • Het landbouwvoertuig moet minimaal 25 kilometer per uur kunnen rijden om deel te kunnen nemen aan het konvooi. Langzamere voertuigen worden niet toegelaten.
  • Op de voertuigen is ten allen tijde een zwaailicht aanwezig.
  • Indien er sprake is van een lading, dan mag er geen mogelijkheid zijn van afvallen van deze lading.
  • Bij een zicht minder dan 200 meter vinden er geen transporten plaats.
  • Landbouwverkeer is buiten de aangegeven dagen en tijden niet toegestaan op de Zeelandbrug.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s