mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Bomenkap Prooijenseweg Middelburg in broedseizoen roept vragen op bij GroenLinks Zeeland

Een reactie plaatsen

GL geeft aan in een toelichting: In de PZC van 14 april jl. lazen we over opgestapelde boomstammen en bomen met kluit langs de Prooijenseweg, even buiten Middelburg. Het stuk grond wordt verkocht, “de bomen die er nu nog stonden zijn te oud”, zo lezen we.

We hebben vernomen dat percelen van in totaal 12ha groot met de grond gelijk zijn gemaakt; honderden bomen zijn gekapt, in het broedseizoen. Terwijl het op dit verwilderde stuk land wemelde van de vogels, en reeën hier een schuilplaats vonden. Blijkbaar is er geen meldingsplicht, laat staan dat hiervoor een vergunning aangevraagd moet worden. GroenLinks vindt hopelijk net als u dat dergelijke bospercelen sterk bepalend zijn voor het landschap en dat we zuinig moeten zijn op deze natuur.

 

Daarom stelt GroenLinks hierover de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten :

  1. Is het u bekend dat grote percelen bos (voormalige kwekerij Koole in Middelburg) eind maart-begin april 2017 zijn gekapt?
  2. Wat vindt u ervan dat deze grootschalige bomenkap plaatsvond in het broedseizoen met grote consequenties voor flora en fauna, o.a. vogels en reeën?
  3. We hebben vernomen dat zowel burgers als Het Zeeuwse Landschap (meermaals) meldingen hebben gedaan bij de gemeente Middelburg, de provincie en bij de RUD, met het verzoek actie te ondernemen tegen kappen in het broedseizoen, zowel aan de Prooijenseweg als langs de Golsteinseweg. Een verzoek tot handhaving is door de RUD naast zich neer gelegd. In uw eigen beleid houdt u rekening met het broedseizoen, voor zover we weten; waarom heeft u hier niet ingegrepen naar aanleiding van de meldingen?
  4. Wat kunt u doen om dit in de toekomst te voorkomen?

groen-links

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s