mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

2e Zeeuws-Vlaamse Zonne Energie Coöperatie is een feit

Een reactie plaatsen

De 2e Zonne Energie Coöperatie is een feit. Inmiddels zijn alle certificaten van de Z.E.C. Sluis-Breskens (Vooruit) geplaatst en zal binnenkort de oprichtingsvergadering plaatsvinden, zodat de coöperatie ook daadwerkelijk kan worden opgericht.

zonnepaneel

 

Bijna alle deelnemers komen uit Breskens. In totaal zijn er ongeveer 25 inschrijvers. Zodra de coöperatie is opgericht en alle benodigde documenten zijn getekend zal de opdracht gegeven worden aan de installateur. Plaatsing van de panelen hangt nog even af van het moment dat het dak van de nieuwbouw bij Transport Vooruit beschikbaar is. De planning ligt medio 1 juni.

Deze energie coöperatie valt net als de 1e (Z.E.C. Sluis-Schoondijke U.A. op dak van Hydrauvison) onder de zgn “Postcoderoosregeling”.

 

Over de postcoderoosregeling

De postcoderoosregeling is een belastingmaatregel waarmee het kabinet lokale duurzame opwek van stroom, binnen een postcodegebied, financieel aantrekkelijk maakt. Deelnemers aan de regeling leveren direct een bijdrage aan het behalen van de duurzame doelstellingen uit het Energieakkoord. Met de postcoderoosregeling zorgt het kabinet ervoor dat iedereen die niet beschikt over een geschikt eigen dak en/of terrein voor het verlaagde tarief energiebelasting in aanmerking komt.

 

Één en ander kan worden gerealiseerd door middel van een zgn “postcoderoos coöperatie”.

Daardoor kunnen particulieren en andere bedrijven profiteren van fiscale voordelen in de vorm van korting op de 1e schijf van de energiebelasting ( tot maximaal 10.000 kWh) en in gezamenlijkheid duurzame energie opwekken. U koopt dan geen eigen panelen, maar neemt deel door deel te nemen door middel van certificaten.

De coöperatie heeft een looptijd van maximaal 15 ( gelijk aan de fiscale ruling). De energie leverancier regelt de terug vergoeding van de energie belasting en via de coöperatie ontvangt u een vergoeding van de stroom die uw certificaten opleveren.

maak-onze-regio-logo

“Maak Onze Regio Duurzamer “ zit niet stil, de volgende energie coöperatie Sluis Oostburg (Belderok) is bijna voltekend. Er is nog ruimte om te participeren, daarnaast loopt er ook nog een inschrijving voor coöperatie Sluis-Retranchement (Belderok) en zijn er contacten met Gemeente Terneuzen en gemeente Hulst en met de dorpsraad Biervliet.

 

Informatie avond voor Coöperatie Sluis-Retranchement (Belderok) U.A.io

Om meer informatie te verstrekken is er een informatie avond belegd op dinsdag 25 april 2017 in M.F.C. de Keure te Sluis. Ontvangst vanaf 19:00 uur. Aanvang presentaties 19:15 uur. Tijdens die bijeenkomst gaan ze nog veel dieper in op deze materie.

www.maakonzeregioduurzamer.nl.

Aanmelden voor deze avond kan via hierboven genoemde website ( contactformulier) of per mail naar regioduurzamer@zeelandnet.nl , bellen kan ook:  06 18193017.

 

 

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s