mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuwse Zorgschakels neemt deel aan de Europese Dag van de Beroerte

Een reactie plaatsen

Zeeuwse Zorgschakels staat op dinsdag 9 mei op de weekmarkt in Goes en in Het Odensehuis in Zierikzee. Op donderdag 11 mei staat Zeeuwse Zorgschakels op de weekmarkt in Middelburg.

Iedere tweede week van mei besteden verschillende zorgaanbieders aandacht aan de Europese Dag van de Beroerte. Verschillende ziekenhuizen, verpleeghuizen en instellingen geven voorlichting over oorzaken en gevolgen van een beroerte. Het Zeeuwse Netwerk Hersenletsels is een onderdeel van Zeeuwse Zorgschakels en geeft samen met CVA-verpleegkundigen van het ADRZ voorlichting en informatie.

Een beroerte wordt ook wel CVA genoemd. CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Letterlijk betekent dat een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen. Bij een CVA krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof. Een beroerte wordt ook wel ‘stroke’ genoemd. In het ziekenhuis worden mensen met een CVA opgenomen op een ‘stroke-unit’. Globaal zijn er twee vormen van een CVA, ofwel beroerte: een herseninfarct en een hersenbloeding. Bij 80% van de patiënten gaat het om een herseninfarct. Een hersenbloeding komt minder vaak voor (ongeveer 20%).

Op de weekmarkten in Goes, Middelburg en Zierikzee krijg je informatie over een beroerteen de gevolgen daarvan. Ook wordt een gezonde leefstijl gepromoot door goede voeding en beweging. Er worden metingen gedaan (bloeddruk, gewicht, lengte, BMI en bloedsuiker).

Dag van de Beroerte

Kijk voor meer informatie op http://www.dagvandeberoerte.nl

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s