mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie: Laat je niet afleiden in het verkeer! #Goes

Een reactie plaatsen

Op woensdag 12 april hielden agenten in Goes een mobiele verkeerscontrole die gebaseerd was op afleiding in het verkeer. De reden hiervan: er is een toename in het aantal ernstig gewonden in het verkeer. Het valt de agenten op dat er vaak ongevallen ontstaan omdat automobilisten zich laten afleiden, terwijl ze met iets bezig zijn waar ze echt wel hun aandacht bij nodig hebben; autorijden.

politie-spreekt-bestuurder-bestelbus-aan

Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is afleiding in het verkeer steeds vaker erkend als belangrijke risicofactor in het verkeer. De verspreiding van elektronische apparatuur is een van de grote boosdoeners van afleiding, maar ook het gezellig kletsen met medepassagiers, eten en drinken, het lezen van de krant en allerlei andere dingen waardoor de aandacht van de automobilist verschuift van het hoofdonderwerp (het autorijden) naar de ‘bijzaak’ zijn een oorzaak van afleiding. Hierdoor gaan automobilisten slingerend rijden of sturen ze heel langzaam naar de verkeerde weghelft met alle gevolgen van dien.

Confrontatie

Tijdens de verkeerscontrole van woensdag wilden de agenten de weggebruikers er vooral op attent maken dat dergelijk gedrag echt heel erg gevaarlijk is. Dit deden ze door aan bestuurders die de fout in gingen filmpjes te laten zien over de consequenties van hun gedrag en met hen in gesprek te gaan over de ongevallen die de agenten in hun werk tegenkomen. De meeste bestuurders erkenden dat ze fout zaten en dat ze schrokken van de filmpjes die ze zagen. Ze gaven aan dat ze zich bewuster waren van het feit dat ze niet alleen op de weg zaten en dat ze ook rekening met de andere weggebruikers moeten houden. Maar er waren ook automobilisten die laconiek reageerden op de confrontatie door de agenten. Voor hen gebeurt een ernstig ongeval misschien wel altijd bij een ander.

De mobiele controle vond plaats op de wegen rondom Goes, de A58 en de Deltaweg, tussen 15.30 en 18.30 uur. 14 automobilisten kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun mobiele telefoon. Vier bestuurders werden staande gehouden en gewaarschuwd omdat zij, door afleiding, slingerend over de weg reden.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s