mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Staatsbosbeheer Zeeland-Zuid: honden aan de lijn a.u.b.

Een reactie plaatsen

Vanaf het vroege voorjaar tot in de zomer worden op heel wat plaatsen in de provincie reekalfjes geboren. Zij zijn de eerste dagen weerloos en geheel van hun moeder afhankelijk. Deze zoogt de kalfjes – meestal twee per reegeit – om de paar uur. In de tussentijd liggen zij vaak op een verdekte plaats in het bos te slapen.

Naast natuurlijke vijanden als de vos, is het grootste gevaar voor reekalfjes honden. Jaarlijks worden tietallen kalfjes door honden letterlijk verscheurd, vaak buiten het zicht van de baasjes. Daarom geldt in een aantal terreinen van Staatsbosbeheer een strikt aanlijngebod. In andere terreinen worden hondenliefhebbers gemaand hun honden aan de lijn te houden. Te meer, omdat ook heel wat nesten met jonge vogels op de grond te vinden zijn.

Controle

In het weekend van 8 en 9 april  is hierop gecontroleerd. De BOA’s van de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland, Natuurmonumenten, de RUD, Staatsbosbeheer en de politie hebben hondenkoekjes uitgedeeld aan honden, die aangelijnd waren; de baasjes van onaangelijnde en/of struinende honden zijn bekeurd. In totaal werd tien maal proces-verbaal opgemaakt; 4 maal moest gewaarschuwd worden.

Ook de komende tijd zal extra op loslopende honden gelet worden.

staatsbosbeheer logo

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s