mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Informatiebijeenkomst nieuw broodfonds Zeeland op 19 april

Een reactie plaatsen

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu elf jaar. Met landelijk al 250 groepen waar meer dan 11.000 ondernemers aan meedoen. Zeeland krijgt er een broodfonds bij, na een speciale informatieavond op woensdag 19 april.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

broodfonds facebook omslag.png

BROODFONDS INFORMATIEAVOND ZEELAND

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site http://www.broodfonds.nl

tijdstip: woensdag 19 april 2017 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie: PTK business center, Lange Noordstraat 48, Middelburg
entree: aanmelden via info@broodfonds.nl

Het laatste #broodfonds nieuws staat op http://www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en http://www.facebook.com/broodfonds

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s