mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Goed voorbereid naar de brugklas met Plezier op school

Een reactie plaatsen

In de week van maandag 21 augustus 2017 t/m zaterdag 26 augustus 2017, de laatste week van de zomervakantie, organiseert Indigo Preventie weer de tweedaagse training Plezier op school. De training is bedoeld voor kinderen uit groep acht die zich niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie of staan veelal alleen. In de training leren ze sociale vaardigheden die de stap naar het voortgezet onderwijs vergemakkelijken. De training wordt gegeven in Goes, Middelburg en Terneuzen. De kennismakingsgesprekken zijn in mei. Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding terecht op http://www.indigozeeland.nl.

De training

Tijdens Plezier op school leren de kinderen op een ontspannen en speelse wijze de volgende vaardigheden:
– contact leggen met andere kinderen;
– opkomen voor jezelf (assertiviteit);
– omgaan met plagen en pesten; aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Plezier op school vindt in de vakantie plaats omdat de kinderen dan in een overgangssituatie zitten. Ze hebben de basisschool verlaten en gaan naar de middelbare school. In zo’n overgangssituatie zijn ze het meest gevoelig voor verandering en is de kans het grootst dat ze het geleerde in de praktijk brengen. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, is de training een goede voorbereiding op een geheel nieuwe start.

Aanbod en kosten

Plezier op school bestaat naast de tweedaagse cursus uit een kennismakingsgesprek, een ouderenbijeenkomst, een afsluitend gesprek en een terugkombijeenkomst in het najaar van 2017. De groepen bestaan uit maximaal tien tot twaalf kinderen. In totaal kunnen ongeveer honderd kinderen meedoen. Deelname aan plezier op school kost €30.

Indigo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s