Online groei voor Zeeuwse ondernemers met de ‘Digitale Werkplaats’

Inschrijving voor gratis Google workshops in Goes gestart

Google Nederland organiseert in samenwerking met gemeente Goes, Contacta.nl en kredietverstrekker Qredits op 15 en 16 mei de Digitale Werkplaats in de Zeelandhallen in Goes. De Digitale Werkplaats bestaat uit gratis workshops waarbij ondernemers digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren.

 Digitale Werkplaats (Nijmegen)-1.jpg

De Digitale Werkplaats biedt een praktisch, laagdrempelig en kosteloos handvat voor zzp’ers en kleine ondernemers. Tijdens de workshops worden de nodige digitale vaardigheden bijgebracht, zodat bedrijven aan de slag kunnen en meer groei kunnen realiseren. Van het optimaal opbouwen en beheren van een website en strategieën om via het internet meer klanten te werven, tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen het bedrijf en met partners kunnen bevorderen.

Na acht succesvolle edities in 2016 waarbij meer dan 43.000 ondernemers in digitale vaardigheden zijn getraind, komt de Digitale Werkplaats nu ook naar Goes in Zeeland.

 

Technologie helpt groei

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor ondernemers is het creëren van groei. De economie herstelt zich, maar groei is niet vanzelfsprekend. Google en Qredits geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie. Achtenveertig procent van de Nederlandse arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandigen en kleine ondernemers, die een groot groeipotentieel hebben. Iedere zzp’er of kleine ondernemer heeft zijn uitdagingen en beperkingen om bij te kunnen dragen aan het economisch herstel. Een voorbeeld hiervan is het gebrek aan kennis over hoe technologie kan helpen groei te realiseren (CPB). Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil ondernemers op weg helpen.

 

Kennis en financiën

Google en Qredits delen de visie over het herstel van de economie, waarbij zowel digitale kennis en vaardigheden als financieringsmogelijkheden een sleutelrol spelen. Ondernemers zorgen voor bedrijvigheid, inkomsten en diversiteit in de steden en dorpen, voor verbinding en niet in de laatste plaats voor banen. Google en Qredits ondersteunen ondernemers in het bieden van hun diensten en producten. Digitale kennis onmisbaar, maar ook van het vinden van klanten tot het zoeken naar de juiste financiering.

 

Wethouder economische zaken Derk Alssema: “Zeeland heeft veel innovatieve start-ups en ondernemers die we goed willen faciliteren. De Digitale Werkplaats is een initiatief dat ik daarom van harte ondersteun. Ik ben trots dat Goes gaststad is voor dit evenement, dat zo goed past bij het economisch klimaat en ontwikkelingen in Goes. Met de kennis en vaardigheden die de deelnemers opdoen kunnen ze zich verder ontwikkelen in een snel veranderende digitale wereld.”

 

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Zeeland heeft van alle Nederlandse provincies de laagste werkloosheid en kent circa 27.000 bedrijven. Kennis en vaardigheden van ondernemers in deze bedrijven zijn van groot belang en we willen de lokale ondernemers in Zeeland op een laagdrempelige manier en dichtbij huis de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. Met de kennissessies en workshops beschikken deze ondernemers straks over de juiste tools om nog meer digitale groei te kunnen realiseren.”

 

Aanmelden voor de Digitale Werkplaats

De Digitale Werkplaats is in de Zeelandhallen in Goes op 15 en 16 mei. Er worden verschillende workshops van elk een dagdeel gegeven. Meer informatie op www.digitalewerkplaats.nl. Ondernemers kunnen zich via de website g.co/digitalewerkplaats aanmelden. Voor wie er niet bij kan zijn, is er ook een Online Digitale Werkplaats.

 

Over Qredits

Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Qredits heeft meer dan 7.000 ondernemers afgelopen jaren gefinancierd voor een totaal bedrag van 130 miljoen euro en heeft daarmee 10.000 banen gecreëerd.

 

Over Google Inc.

Google is een wereldleider in technologie en focust op het verbeteren van de manier waarop mensen in contact komen met informatie. Google’s innovaties in zoeken en adverteren op internet hebben er toe geleid dat Google’s website een essentieel onderdeel van het internet is en dat het merk behoort tot één van de meest bekende ter wereld. Google is een handelsmerk van Google Inc. Alle andere bedrijfs- en productnamen kunnen handelsmerken zijn van bijbehorende bedrijven waarmee zij zijn verbonden. Raadpleeg voor meer informatie www.google.com

Goes ondernemen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: