Goudplaat verboden gebied voor honden #Kamperland

In vele terreinen van Staatsbosbeheer helpen “grote grazers”, koeien, paarden, wisenten de boswachter bij het beheer. Door hun manier van eten en hun gedrag houden zij de terreinen open, die anders zouden dichtgroeien. Op de Goudplaat bij Kamperland lopen Galloway-runderen en Konik-paarden rond.

Paarden op de Goudplaat 2

 

De Goudplaat, de voormalige zandplaat ten zuiden van Kamperland en nu een veel bezocht natuurgebied, lopen koeien en paarden, die het gebied begrazen. Zij zorgen ervoor, dat de afwisseling tussen duin, bos en struweel in stand blijft. Het zijn in feite natuurlijke grasmaaiers, die het gebied open houden. Om een en ander goed te laten verlopen is rust in de kudden van groot belang. Het is gebleken, dat het – zelfs aan de lijn – verschijnen van honden in het terrein voor een hoop onrust en zo nu en dan zelfs paniek zorgt.

Goudplaat paarden 1

Om dit te voorkomen en de rust in het terrein te waarborgen, is het vanaf 15 april niet langer geoorloofd met honden het begrazingsgebied te betreden, ook niet als de hond(en) aangelijnd zijn. In het niet-begraasde gedeelte ben je met een hond, mits aan de lijn, wel van harte welkom.

staatsbosbeheer logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: