mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe impuls voor cold case uit 1994 #Sluis

Een reactie plaatsen

Met de opgraving van een lichaam uit een NN-graf (een graf van een onbekend gebleven persoon) op de begraafplaats aan de Hoogstraat in Sluis hoopt het Cold Case team van Politie Zeeland-West-Brabant een nieuwe impuls te krijgen voor de oplossing van een misdrijf dat gepleegd werd in 1994.

sluis-exhumatie

Destijds werd door een wandelaar in het Zwin, bij Retranchement, een lichaam aangetroffen dat in stukken was gehakt. Na onderzoek bleek dat niet het hele lichaam was gevonden, daarom is in de dagen na de vondst nogmaals gezocht naar resten. Die werden ook aangetroffen.

Nieuwe technieken

Uitgebreid onderzoek wees toen uit dat het lichaam toebehoorde aan een vrouw en dat zij door een misdrijf om het leven was gekomen. Destijds waren de forensische technieken nog niet zo ver dat bijvoorbeeld ook een identiteit achterhaald kon worden. Tegenwoordig is dat een andere zaak. Daarom is besloten, na verlof van de burgemeester van Sluis, om het lichaam op te graven en verder te onderzoeken, in de hoop dat er door nieuwe DNA-technieken ook een identiteit aan het lichaam gegeven kan worden. Op die manier kan de familie van deze gemiste/vermiste vrouw in kennis gesteld worden van wat er met haar gebeurd kan zijn. Met deze nieuwe technieken zijn ook meer mogelijkheden in een eventuele oplossing van deze zaak.

Vrijwel compleet met herleidbare sporen

De opgravingen vonden plaats onder leiding van de Officier van Justitie met medewerking van een expert-team van het Nederlands Forensisch Instituut uit Den Haag en met onze eigen experts van het team Forensische Opsporing van politie eenheid Zeeland-West-Brabant. Omstreeks 09.30 uur werd begonnen met het openmaken van het graf. Daarna zijn op zeer omzichtige wijze alle resten een voor een uit het graf gehaald en in een tent gelegd. Hieruit bleek al dat het lichaam van de vrouw vrijwel compleet was en dat de nu al waargenomen sporen zeker herleidbaar zijn. Het opgegraven lichaam wordt overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag waar het verder onderzocht wordt door een antropoloog. Deze antropoloog zal DNA-materiaal uit de resten proberen te halen, zodat de identiteit van de tot nu toe onbekende vrouw mogelijk bekend gaat worden. De verwachting is dat dit proces enkele weken in beslag zal nemen.

Nog tips?

Misschien zijn er mensen die nu naar aanleiding van deze gebeurtenis, of naar aanleiding van dit nieuwsbericht, tips hebben die mogelijk kunnen leiden tot een oplossing van het misdrijf. De politie realiseert zich dat deze zaak al lang geleden plaatsvond, maar misschien zijn er mensen die zich, nu deze opgraving vandaag heeft gespeeld, ineens iets herinneren uit die zomer van 1994 wat zij nog nooit hebben gedeeld met anderen en nu wel graag willen delen met ons. Zij kunnen contact opnemen met het Cold Case Team van de Politie Zeeland-West-Brabant op telefoonnummer 0900-8844.

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s