mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

U2 PROJECTKOOR WALCHEREN GAAT NU 4FREEDOM

Een reactie plaatsen

Begin 2016 was het hoogtepunt van het U2 Projectkoor Walcheren een optreden voor een bomvolle Sint Jacobskerk in Vlissingen. Hier was een vol jaar naar toegewerkt. Met veel passie en begeleid door een heuse rockband werden nummers van U2 gebracht. De teksten stonden nadrukkelijk centraal en werden ondersteund met lichtbeelden. Ook de concerten die daarna nog volgden stonden in het teken van de Millenniumdoelen van de VN voor een betere wereld.

4Freedom koor duif

Hoewel een projectkoor eindig is, bleek al snel dat er vraag was naar een vervolg. Een werkgroep werd in het leven geroepen en nu is het zover. Op maandag 3 april vindt een startbijeenkomst plaats in de Open Haven, de mooie historische kerk aan het Oranjeplein te Oost-Souburg. Op deze avond worden de plannen voor het nieuwe projectkoor gepresenteerd. Iedereen die geïnteresseerd is en misschien mee wil doen is welkom. De avond begint om 20:00 uur.

Omdat het een nieuw project is verandert de naam in Projectkoor Walcheren 4FREEDOM. Rondom het thema “vrijheid” zijn nieuwe nummers uitgezocht door de werkgroep. Daarbij zitten rocknummers van onder andere U2 en Bruce Springsteen, maar dit keer ook een aantal traditionals en spirituals. Het belooft in ieder geval weer een afwisselend en inspirerend programma te worden.

Door alle eeuwen heen heeft het verlangen naar vrijheid mensen in beweging gebracht. Ook in onze tijd blijkt dat vrijheid nog steeds niet vanzelfsprekend is. Het onderwerp raakt ons en houdt ons dagelijks bezig. Vrijheid vraagt inzet, verantwoordelijkheid, waakzaamheid en strijd. Het projectkoor wil mensen en vooral ook jongeren zich hiervan bewust maken en tevens uitdagen om mee te bouwen aan een betere en meer rechtvaardige wereld. In 2018 worden in Middelburg weer de 4 Freedoms Awards uitgereikt. Het projectkoor wil de dringende boodschap die hiervan uitgaat graag helpen uitdragen.

Onder leiding van dirigent Moritz Benschop wil het koor in een jaar tijd toewerken naar drie volwaardige concerten. De in totaal 14 repetities starten in mei en worden gehouden op afwisselend maandagavonden en zaterdagen. In mei 2018 hoopt het koor gereed te zijn voor de optredens. Er wordt hard gewerkt tijdens de repetities, maar er is ook ruimte voor gezelligheid en ontmoeting.

Mensen die mee willen doen zijn van harte welkom op 3 april. Inschrijven kan op de avond zelf, maar ook later nog via projectkoorwalcheren@gmail.com. Er wordt een bijdrage van de deelnemers gevraagd voor de onkosten voor de repetities. Meer informatie over het koor en ook leuke filmpjes van het vorige project zijn te vinden op Facebook onder de naam ‘Projectkoor Walcheren 4Freedom’.

4Freedom koor overzicht

Informatieavond Projectkoor Walcheren 4Freedom (voorheen U2-koor)
Maandag 3 april 2017 aanvang 20.00 uur
Protestantse Kerk De Open Haven, Oranjeplein Oost-Souburg
Contact: projectkoorwalcheren@gmail.com
Facebook: Projectkoor Walcheren 4Freedom

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s