Konvooi rijden voor landbouwverkeer op Zeelandbrug #Zeeland

Vanaf 1 juni 2017 staat de Provincie Zeeland drie keer per week landbouwverkeer toe op de Zeelandbrug. Maximaal drie ochtenden per week kunnen voertuigen tussen 9.00 en 10.00 uur ’s ochtends in konvooi over de brug rijden. Het konvooi vindt plaats op dinsdag, woensdag en donderdag. Dat is de uitkomst van een overleg tussen ZLTO, Cumela, Rijkswaterstaat en Provincie. 

zeelandbrug

 

De agrarische sector is van oudsher belangrijk voor Zeeland. Agrarische bedrijven en loonwerkers moeten met regelmaat de Oosterschelde oversteken voor het werk. Omdat zowel de Zeelandbrug als de Oosterscheldekering momenteel gesloten zijn voor landbouwverkeer, betekent dit dat landbouwvoertuigen een groot stuk om moeten rijden. Met het konvooi rijden komt er een oplossing voor deze onwenselijke situatie.

Spelregels

Aan het rijden over de Zeelandbrug zijn wel regels verbonden:

  • Er is eenmalig per bedrijf een ontheffing nodig.
  • Landbouwverkeer moet zich vooraf aanmelden
  • Voertuig mag maximaal 3 meter breed zijn

Voor vertrek verzamelt het landbouwverkeer zich aan beide zijden van de Zeelandbrug. Daarna rijden de voertuigen in konvooi tussen het overige verkeer over de brug; eerst in noordelijke richting en daarna in zuidelijke richting. Een volgauto van de Provincie Zeeland begeleidt het konvooi. Hinder voor overig verkeer blijft hiermee beperkt tot een vertraging van vijf minuten.

Pilot start voor oogstseizoen

Landbouwers kunnen tijdens het oogstseizoen al van Noord-Beveland naar Schouwen-Duiveland rijden (en vice versa). Het konvooi rijden is een pilot die duurt van 1 juni tot en met 31 oktober 2017. Na 31 oktober vindt een evaluatie plaats. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het aantal gebruikers, de verkeersveiligheid tijdens het transport en de gemaakte kosten. Ook houden we in de gaten of er eventueel ongewenst landbouwverkeer buiten de bloktijden of op de Oosterscheldering rijdt.

Als de pilot goed verloopt, loopt deze door na 31 oktober 2017. Bij gebleken succes zal Rijkswaterstaat kijken of deze manier van rijden op de Oosterscheldekering uitgevoerd kan worden.

provincie zeeland logo

Advertenties

Een gedachte over “Konvooi rijden voor landbouwverkeer op Zeelandbrug #Zeeland

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: