mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Scharenslijper besteelt hoogbejaarde vrouw #Hulst

Een reactie plaatsen

Een 94-jarige vrouw uit Hulst is slachtoffer geworden van een zogenaamde scharenslijper. De man nam de inhoud van haar portemonnee mee.

De politie kreeg op vrijdag 17 maart rond half twaalf die ochtend een melding binnen dat een man met de inhoud van de portemonnee aan de haal was gegaan. Hij had zich met een smoes dat hij scharen kwam slijpen bij zijn slachtoffer naar binnen gepraat. Ondanks een Burgernetbericht en een zoekslag door de politie werd hij niet meer aangetroffen.

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Man, circa 60 jaar oud, normaal postuur, grijs haar, grijze lange jas. Hij sprak accentloos Nederlands.

babbeltruc_250px

Babbeltruc

De man maakte gebruik van een zogenaamde babbeltruc om zijn slachtoffer geld afhandig te maken. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen ze je geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Politie preventie babbel

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s