mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zonne-energie voor inwoners Middelburg centrum

Een reactie plaatsen

In opdracht van de gemeente Middelburg gaat Zeeuwind het grootste postcodeproject van Zeeland realiseren. Met ruim 1000 zonnepanelen wordt het voor de inwoners van Middelburg centrum (postcode 4331) mogelijk om lokale duurzame energie op te wekken. DELTA ondersteunt het project als kennispartner en zorgt voor de afname van de groene stroom en de verrekening voor de inwoners.

zonnepaneel

1200 zonnepanelen

Met de realisatie van de grootste postcoderoos van Zeeland draagt coöperatie Zeeuwind, samen met de inwoners en de gemeente Middelburg, hun steentje bij aan de doelstelling Middelburg energieneutraal in 2050. De postcoderoos 4331 wordt op twee locaties gerealiseerd. Aan de Waldammeweg op de gemeente loods worden 200 zonnepanalen geplaatst. Van het zonnepark dat gebouwd wordt aan de Torenweg (55.000 zonnepanalen naast woonboulevard de Mortiere) worden zo’n 1000 zonnepanelen beschikbaar gesteld voor de postcoderoosregeling. Ook voor bewoners van een monumentaal pand in Middelburg centrum is het daardoor mogelijk om te participeren in het opwekken van lokale zonne-energie en te profiteren van het verlaagde tarief energiebelasting.

Informatiebijeenkomst 21 maart

Op dinsdag 21 maart organiseert Zeeuwind in de aula van de Zeeuwse bibliotheek een informatiebijeenkomst voor alle inwoners van het postcodegebied 4331. Wethouder van de gemeente Middelburg Chris Dekker heet de bezoekers van harte welkom. Ook DELTA is aanwezig om samen met Zeeuwind uitleg te geven over dit initiatief en vragen te beantwoorden. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Over de postcoderoosregeling

De postcoderoosregeling is een belastingmaatregel waarmee het kabinet lokale duurzame opwek van stroom, binnen een postcodegebied, financieel aantrekkelijk maakt. Deelnemers aan de regeling leveren direct een bijdrage aan het behalen van de duurzame doelstellingen uit het Energieakkoord. Met de postcoderoosregeling zorgt het kabinet ervoor dat iedereen die niet beschikt over een geschikt eigen dak en/of terrein voor het verlaagde tarief energiebelasting in aanmerking komt.

 

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s