mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Zeeuwen voeren gezamenlijke lobby richting Den Haag

Een reactie plaatsen

Investeren in Delta’s

Voor de aanstaande Kabinetsformatie starten Zeeuwse overheden een gezamenlijke lobby. Eén van de onderdelen van de lobby is het lobbydossier waarin staat wat Zeeland de ‘BV Nederland’ te bieden heeft en wat ze vraagt van het Rijk.

Dat er een Zeeuws geluid moet doorklinken in Den Haag is iets waar alle Zeeuwse partijen het over eens zijn. Daarom voeren de Zeeuwse overheden, verenigd via de Stuurgroep IJzendijke een gezamenlijke lobby richting het Rijk. De Stuurgroep IJzendijke Tafel van 15 – bestaande uit de dertien Zeeuwse gemeenten, de Provincie en het Waterschap, de Zeeuwse ondernemers en onderwijsinstellingen – heeft een lobbydossier gemaakt met daarin de thema’s waarin Zeeland uitblinkt tegelijkertijd een flinke bijdrage kan leveren aan de Nationale doelstellingen ‘de BV Nederland’: energie, kennis en de Zuidwestelijke Delta.

Uit het lobbydossier

“Zeeuwse bedrijven hebben hun oorsprong én voorsprong mede te danken aan hun ligging in zee, aan diep vaarwater. Die voorsprong kan nog groter, als we samen investeren in een vitale, veerkrachtige en veilige Delta. En in energietransitie, onder meer door de chemie en (haven)industrie te verduurzamen, door nieuwe vormen van energieopwekking. Logischerwijs investeert Zeeland ook in een bijbehorend excellente onderwijs- en kennisinfrastructuur die past bij de aard en opgaven van dit Deltagebied. Opleidingen voor Alpha’s, Béta’s en Gamma’s zijn er volop, laten we vooral ook investeren in Delta’s.”

Het lobbydossier is te vinden op www.zeeland.nl. Naast het onder de aandacht brengen van het lobbydossier worden de komende weken en maanden ook andere acties ondernomen op de lobbythema’s door de vertegenwoordigers van de Zeeuwse overheden, onderwijs en bedrijfsleven.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s