mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Nieuwe expo Polderhuis: Tijdsbeeld van Westkapelle, in perspectief en vogelvlucht

Een reactie plaatsen

‘Tijdsbeeld van Westkapelle, in perspectief en vogelvlucht’  door Jacqueline Midavaine van 11 maart t/m 21 mei 2017 in het museumcafé.

midavaineluchtfoto

Jacqueline Midavaine (Middelburg, 1941) is ooit begonnen als fotojournalist bij een persbureau in Middelburg. Op een scooter reisde ze door heel Zeeland om het nieuws te verslaan. Om scheepsrampen beter te kunnen fotograferen is ze samen met Anton Slagboom overgestapt op de luchtfotografie. Nu is ze reeds meer dan 50 jaar Nederlands enige vrouwelijke luchtfotograaf. Wie kent niet de naam van het bedrijf Slagboom en Peeters Luchtfotografie. In 1980 is ze samen met Anton Slagboom verhuisd naar vliegveld Teuge in Gelderland, waar ze nog steeds woont.

midavainevliegtuig

Op de expositie zijn foto’s te zien uit de jaren 1960 en 1970 van de vorige eeuw, o.a. dijkwerkers zittend en werkend op de dijk, biljartende mannen in café Het Kasteel van Batavia, scheepsrampen, sluitingen van zeegaten en een luchtfoto van heel Zeeland. In haar in 2016 uitgegeven boek “1000’ VOET & HOGER” beschrijft ze het ontstaan van de luchtfotografie in Zeeland en Gelderland.

polderhuis westkapelle

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s