mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Subsidie voor Zeeuwse innovatieve mkb’ers

Een reactie plaatsen

Dinsdag 11 april kunnen innovatieve mkb-ers een subsidie aanvraag indienen voor haalbaarheidsonderzoeken en innovatie adviesprojecten in het jaarlijkse MIT-Zuid programma (MKB Innovatiestimulering Topsectoren).

Nieuw dit jaar is dat het bedrag voor de haalbaarheidsonderzoeken is gewijzigd in €25.000,-, zodat meer mkb’ers er gebruik van kunnen maken. Verder is de afhandeling van de subsidieverlening voor haalbaarheidsonderzoeken vereenvoudigd. In totaal is er in 2017 €10,900.000 miljoen euro beschikbaar voor het mkb in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland.

MIT-Zuid subsidie kan aangevraagd worden voor:

  • het verkrijgen van een Innovatieadviesdienst: € 10.000
  • het uitvoeren van een Haalbaarheidsproject: € 25.000 (was € 50.000)
  • het uitvoeren van een R&D samenwerkingsproject op het gebied van onderzoek en ontwikkeling: € 200.000 / € 350.000 (35% subsidie)

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Wat de economie betreft, moet je zorgen dat je het vestigingsklimaat en de infrastructuur op orde hebt. Economische structuurversterking is voor Zeeland nu belangrijker dan ooit, zo zegt ook de commissie Balkenende die afgelopen jaar aanbevelingen deed voor de Zeeuwse economie. Investeringen gaan vaak pas echt iets substantieels opleveren als je ze met meerdere partijen kunt doen. MIT-Zuid is daar een goed voorbeeld van: programma’s die gericht zijn op kennisontwikkeling en innovatie kunnen in Zeeland wel een extra duwtje in de rug gebruiken”.

Frontoffice Impuls Zeeland

NV Economische Impuls Zeeland vormt op vraag van de Provincie Zeeland de frontoffice voor begeleiding bij het aanvragen van MIT-Zuid subsidies en het aanscherpen van de business cases. Meer informatie: www.impulszeeland.nl.

De subsidieregeling MIT Zuid 2017 staat online op de website van Stimulus: https://www.stimulus.nl/mit-zuid/mit-zuid-2017-april-start/. Kijk voor meer informatie op https://www.zeeland.nl/subsidie-aanvragen/mit-zuid.

Opbrengst MIT Zuid 2016

In 2016 zijn 9 Zeeuwse haalbaarheidsprojecten goedgekeurd. Aan deze projecten is ruim 300.000 euro subsidie verleend. Daarnaast participeren 13 Zeeuwse aanvragers in 7 goedgekeurde R&D samenwerkingsprojecten, waarvoor zij ruim 1,3 miljoen euro MIT Zuid-subsidie ontvangen. Van deze in totaal 1,6 miljoen euro is de helft gefinancierd door het Rijk en de andere helft door de Provincie Zeeland.

provincie zeeland logo

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s