mnmzeeland

ter land, ter zee, maar vooral in de lucht!

Politie ruimt hennep in Zeeland en MW-Brabant

Een reactie plaatsen

De politie van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft dinsdag 7 maart 2017 op diverse locaties in het werkgebied hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werden 14.380 planten en stekken in beslag genomen. Er werden zeven arrestaties verricht.
 

District Zeeland

 
In Vlissingen werd aan de Dortsmansstraat een hennepkwekerij met 323 planten aangetroffen. Er werd hier één verdachte aangehouden. Er was sprake van stroomdiefstal. In Axel was het prijs op de Bastionstraat. Daar stonden 495 hennepplanten. Ook hier werd één verdachte gearresteerd en was sprake van stroomdiefstal.
 

District de Markiezaten

 
In een woning aan Smitsstraat in Bergen op Zoom werd na een melding van ‘geen sneeuw op het dak’ in de winterperiode een onderzoek ingesteld. In de woning werd een ontmantelde kweekruimte aangetroffen. Uit onderzoek op het energienetwerk zal blijken of de bewoner nog een extra rekening gepresenteerd krijgt. In een woning aan de Reginadonk in Roosendaal werdook een hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit meer dan honderd kweekpotten. Het bleek dat de hennepkwekerij al langdurig in gebruik was en er eerder was geoogst. Tevens bleek dat er een gevaarlijke aftakking op het energienetwerk was gemaakt en elektriciteit illegaal werd afgetapt. De bewoner werd aangehouden en verhoord. De medebewoners worden later verhoord en moeten zich later voor de rechter verantwoorden. De woning is van het energienetwerk afgesloten en de bewoner wordt de huur opgezegd.
 
In een woning aan de Nicolaas Beetsstraat in Zegge werd na onderzoek ook een hennepkwekerij aangetroffen. In twee ruimtes werden bijna honderd hennepplanten aangetroffen, die na de vorige oogst daar waren gepland. Hier bleek de elektriciteit gemanipuleerd en werd illegaal verkregen. Hoewel de energiemeter in eerste instantie verwijderd zou worden, is in verband met de gezondheid van de bewoonster echter besloten de elektriciteit op de woning te houden. Zij krijgen alsnog een rekening voor de energiekosten. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook hij mag zich later voor de rechter verantwoorden.
 
In een woning aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen werd in een schuur een hennepkwekerij aangetroffen. In een kweektent stonden vijftig zeer jonge hennepplanten. De hoofdbewoner werd niet aangetroffen. Hij zal later aan het bureau worden verhoord. Uit onderzoek bleek dat ook hier langer hennep werd gekweekt. Door de woningstichting is de bewoner de huur opgezegd. In een woning aan de Dorpsstraat in St Willebrord werd een professioneel ingerichte hennepverwerking en drogerij aangetroffen, waar vermoedelijk meerdere hennepoogsten gedroogd, gewogen en verpakt zijn. In de kwekerij stonden ruim vijftig veelvuldig gebruikte droognetten gereed om weer gebruikt te worden. Ook hier bleek dat de elektriciteit was gemanipuleerd en dat de verzegeling was verwijderd. In de woning werd nog een plastic zak met ruim vijfhonderd gram gedroogde hennep aangetroffen. De bewoners zullen op een later moment worden verhoord. De hennepdrogerij is inbeslaggenomen en ontmanteld. In de drogerij was een inrichting verwerkt met de bedoeling de sterke henneplucht te verhullen.
 

District de Baronie

 
In een pand aan Den Bogerd in Rijswijk werden 142 planten geruimd, de stroom werd illegaal afgetapt. In Wagenberg aan de Thijssenweg stonden 10.574 stekken. In Breda aan de Klaverweide werd een wietplantage met 14 moederplanten en 93 stekken ontdekt.
 

District Hart van Brabant

 
In Tilburg werden aan de Leenherenstraat 220 moederplanten en 1960 stekken in beslag genomen. Ook werd stroomdiefstal geconstateerd. Er zijn op dit adres twee verdachten aangehouden. Zij werden in verzekering gesteld. In Waalwijk werd op de van Berckenrodelaan een kwekerij met 98 en op de Philipp Nicolaistraat me5t 247 planten geruimd. Op beide plekken was ook sprake van de diefstal van stroom.

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

Politie.NL

Advertenties

Auteur: keesamigo

Ik woon in Zeeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s